shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Bart Hordijk wint GP Buko met indrukwekkende solo

Op een schitterende maar toch behoorlijke winderige donderdag 29 juli werd de gashendel weer lekker open getrokken want vanavond stond de grote prijs Buko op het programma. Helaas (voor sommigen misschien juist niet) staat de wind nét niet gunstig om een rol te spelen op het stuk langs de rivier en hij neemt ook nog behoorlijk af tijdens de wedstrijd.

Een flink gezelschap van 67 mannen en vrouwen, waaronder Molrenster én wereldkampioene veldrijden Lucinda Brand begint om 19:00 aan de twee geneutraliseerde ronden waarna de wedstrijd in gang getrokken wordt.

Tijdens het eerste deel van de wedstrijd proberen verschillende mensen weg te rijden waardoor er constant tempowisselingen zijn. Terwijl de gaten voorin dichtgereden worden door de echte hardrijders van de avond, breekt het peloton halverwege enkele keren in twee delen, maar het breekt nét niet genoeg om definitief uit elkaar te vallen.

Na bijna een uur koersen is het de beurt aan de nieuwelingen om te sprinten voor de overwinning. Het peloton houdt wat in om ze alle ruimte te geven en ziet vanaf de eerste rang hoe voor hen Cédric de Jager er met de winst vandoor gaat en de grote prijs Buko pakt.

Direct daarna wordt er flink doorgetrokken, gaat de gemiddelde snelheid die eerder enigszins hetzelfde bleef gevoelig omhoog en wordt er bijna continue op een lang lint over het parcours gereden. Eigenlijk zijn alle ingrediënten aanwezig voor een beslissing in een massasprint maar niets is minder waar, want het is Bart Hordijk die met een indrukwekkende solo de grote prijs Buko in de wacht te weet slepen.

Hopelijk tot zondag, want dan is de ZoMoCo weer bij ons op het parcours!

Uitslag:

  1. Bart Hordijk
  2. Xander van Dijk
  3. Sander Lodder

Uitslag Nieuwelingen:

  1. Cédric de Jager
  2. Jost van de Streek
  3. Joris Peursum