shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Rico van Damme wint GP Vermaas en Apon

We hebben (bijna) altijd mooi weer op de donderdagavond, en vanavond was dat niet anders! De voorspelde buien kwamen niet, het werd zelfs een beetje warm en het bleef nagenoeg windstil. Prima omstandigheden voor een mooie wedstrijd in de Club van 500 competitie: De grote prijs Bouwmij Vermaas en Apon.

Er stonden 55 renners en rensters aan de start om te gaan strijden voor de prijs en om 19:00 mochten ze vertrekken voor anderhalf uur koers.

Een uur lang bleef de wedstrijd enigszins beheerst en voorspelbaar: Renners proberen weg te rijden maar worden steeds weer in de kraag gegrepen door het peloton. Achterin is het redelijk toeven (nog wel) en nemen een aantal renners zelfs even de tijd om bij te kletsen. Het valt helemaal stil als de jury nog drie rondes voor de nieuwelingen aankondigt. De jongemannen krijgen netjes alle ruimte van het peloton om het onderling uit te gaan maken en het is Phillip van den Kieboom die er met de winst vandoor gaat.

De renners in de wedstrijd die dachten dat het misschien toch al hard ging tijdens het eerste uur moesten daar in het laatste half uur genadeloos op terug komen: De gashendel wordt nu serieus open getrokken, de snelheid gaat gevoelig omhoog en het peloton wordt aardig uitgedund via de achterdeur.

Een groep van zeven sterke mannen leek even vooruit te blijven maar worden in een paar snelle rondes achter elkaar toch weer ingerekend. Bijna onopvallend wisten vervolgens twee mannen weg te rijden en die blijven weg tot aan de finish, met ruim een halve minuut voorsprong. Rico van Damme pakt de grote prijs Bouwmij Vermaas en Apon en zijn medevluchter Sander Lodder wordt tweede. Xander van dijk is de snelste in de massasprint van het peloton en wordt derde.

Uitslag:

  1. Rico van Damme
  2. Sander Lodder
  3. Xander van Dijk

Uitslag Nieuwelingen:

  1. Phillip van den Kieboom
  2. Christiaan van Rees
  3. Jelle de Vlaam