shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Snelle GP Dura Vermeer voor Lucas Janssen

Op donderdag 19 augustus wordt er weer gekoerst in de club van 500 competitie; de Grote prijs Dura Vermeer. Voor bijna 50 renners een mooie gelegenheid om een potje te komen hardrijden op het parcours van DRC De Mol. De avonden worden korter en het wordt al sneller schemerig en fris tijdens de wedstijden op donderdagavond. Helaas een teken dat we zachtjesaan richting het einde van het seizoen gaan. De wedstrijd van vanavond is de zevende in de competitie en hierna zijn er nog drie te gaan.

Wilde je nog wat drinken, bijkletsen of genieten van de bosrijke omgeving rondom (en op, want er valt al van alles uit de bomen) het parcours van DRC De Mol, dan kon dat alleen nog tijdens de twee rondes neutralisatie want tijdens de 35 ronden wedstrijd die volgden werd de gashendel volledig opengetrokken en viel het nagenoeg niet meer stil, tot groot plezier van de notoire hardrijders in het peloton maar voor veel anderen serieus aanpoten.

De ene na de andere ontsnapping wordt vakkundig gepareerd en de groep rijdt bijna volcontinue op een groot lang lint over het parcours. Aan de achterkant moeten er renners lossen. Sommigen haken weer aan en anderen houden het voor gezien.

Na 23 ronden mogen de nieuwelingen het onderling gaan beslissen en is het Tim van der Poel die de grote prijs Dura Vermeer weet te pakken.

Direct daarna is er een kopgroep van 13 renners vertrokken en die waren beslist niet meer van plan om terug gepakt te worden door het peloton. Toch werd het met alle macht geprobeerd en door het hoge tempo vielen er aan de achterkant iedere ronde weer een aantal renners af waardoor de groep langzaam steeds verder uitgedund werd. De kopgroep weet de voorsprong langzaamaan steeds verder uit te bouwen. Intussen waren er ook wat renners die ergens tussen de kopgroep en het peloton zijn terecht gekomen, op zoek naar wat overgebleven punten voor hun klassement.

De kopgroep kwam inderdaad niet meer terug en de heren gaan sprinten voor de winst. Tijdens de aanloop naar de eindsprint raken de nummers één en twee van het klassement betrokken in een valpartij. Het komt gelukkig weinig voor tijdens de wedstrijden bij DRC De Mol maar het is altijd weer even schrikken. Op het eerste gezicht lijkt de schade gelukkig mee te vallen. Lucas Janssen is na 35 ronden volle bak gas geven de allersnelste en pakt de grote prijs Dura Vermeer.

Uitslag:

  1. Lucas Janssen
  2. Jonathan Espigares
  3. Henry Satter

Uitslag Nieuwelingen:

  1. Tim van der Poel
  2. Jelle de Vlaam
  3. Thijs Theuns