shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Jonathan Espigares wint GP Zoomer Makelaardij

Op donderdag 26 augustus werd er weer een wedstrijd gereden in de Club van 500 Competitie bij DRC De Mol, en deze keer stond de Grote Prijs Zoomer Makelaardij op het programma. We hoeven eigenlijk niet meer te melden dat het perfect weer was, want dat is inmiddels vaste prik geworden op de donderdagavonden.

Ruim veertig dames en heren mochten om 19:00 vertrekken voor een kleine anderhalf uur koers. Na de nodige schermutselingen in het begin van de wedstrijd kwam er al vrij snel een kopgroep van 13 renners los en dit begon meteen zo soepel te draaien, dat de renners in het peloton die de slag gemist hadden, zich al vrij snel zorgen begonnen te maken.

Na 22 ronden kwam de finish in zicht voor de twee deelnemende nieuwelingen. Sven van Wijgerden kwam als eerste over de streep gevolgd door Lisa van Heel, enkele seconden later.

Intussen was de kopgroep -ondanks de inmiddels royale voorsprong- nog niet helemaal zeker van hun zaak en besloten nog wat meer gas te geven. Het peloton kwam in zicht en misschien was het wel een aardig idee om daar weer aan te sluiten. Voor de zekerheid, om de voorsprong voorgoed veilig te stellen.

Na drie kwartier kwam de kopgroep weer terug via de achterkant en werd iedereen in het peloton vakkundig op een ronde gezet.

Enkele ronden voor het einde weten twee renners nog een kleine voorsprong te pakken, op zoek naar de twee overgebleven extra punten voor het klassement. Na 2 ronden worden ze toch weer teruggepakt. Na 35 ronden valt de beslissing en is het Jonathan Espigares die de Grote prijs Zoomer weet te pakken.

Uitslag:

  1. Jonathan Espigares
  2. Lennart van Houwelingen

Uitslag Nieuwelingen:

  1. Sven van Wijgerden
  2. Lisa van Heel