shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Eerste nationale zege voor DRC De Mol

Op zaterdag 11 september werd in Ameide de plaatselijke wielerronde verreden. Deze keer niet een klein rondje door het dorp maar een hele mooie omloop van 5 km door de polder.

DRC De Mol stond 4 man sterk aan de start. Aan Martijn van der Laan, Chris Maas, Robert de Poel en Marco van Stee de taak de eer van de club hoog te houden.

Nadat burgemeester Sjors Fröhlich het startschot had gegeven werd er meteen volle bak gekoerst. De snelheid liep al vlug op tot boven de 50 km per uur waardoor de deur achteraan wagenwijd open stond. Vooraan was er geen beginnen aan om een kopgroep te formeren. Er waren wel steeds renners die het probeerden maar meer dan 100 meter voorsprong konden ze niet bij elkaar fietsen door het hoge tempo van het peloton.

Alle ingrediënten dus voor een massasprint. Een lastige aankomst omdat het laatste rechte stuk zo’n 1200 meter was met wind op de kant. Het kwam er op neer dat je goed geplaatst moest zijn en op het juiste moment de sprint moest aangaan om niet stil te vallen. Robert deed dat als de beste en won met miniem verschil voor Brian Burggraaf en Jan Arie Scherf. Chris werd 4e zodat DRC De Mol heel goed voor de dag kwam.

Foto’s Richard Valk