shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

(C) Richard Valk

Joop Brand Bokaal 2021

Donderdag 16 september werd voor de 30e keer om de Joop Brand Bokaal gestreden. De eerste keer was in 1991 en is met uitzondering van 2014 vervolgens ieder jaar verreden. Een mooi eerbetoon aan een clubicoon en een traditionele seizoensafsluiter met de bokaal voor de winnaar.
Vanaf de start wilden niet te veel renners hun kruit al vroeg verschieten. Er werd voorzichtig gereden maar niet door een drietal met Casper van der Wulp, Dirk Loekemeijer en Coen Groot. Zij hadden al vroeg in de race een behoorlijk gat. Erachter begonnen ze zenuwachtig te worden en werd de afstand naar de kopgroep flink verkleind. Toch werd het niet helemaal dichtgereden en sprongen Bart Hordijk en Tijn Huberts er naartoe.
Dit bleek de beslissende slag te zijn want de kopgroep werkte goed samen en bestond uit allemaal hardrijders. Ook al viel het erachter niet stil, was het gat toch zo groot dat in de kopgroep al wat tactisch gereden kon worden.
Sommigen vertrouwden niet op hun sprint of voelden zich goed dat ze probeerden te demarreren. Vooral Bart was erg actief. De vier anderen stonden soms op kraken. Dirk moest op de heuvel lossen. Daarna reed Bart weer weg en kon alleen Tijn uiteindelijk nog aansluiten. In de sprint à deux won Tijn vervolgens de wedstrijd.
Uitslag
1. Tijn Huberts
2. Bart Hordijk
3. Coen Groot
Dames
1. Lieke van der Draaij

(C) Richard Valk
Foto;s (C) Richard Valk