shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Lucinda Brand 2e in Waterloo (V.S.)

De eerste wereldbekercross van dit seizoen heeft wereldkampioene Lucinda Brand een tweede plaats opgeleverd.
Op het terrein van haar sponsor TREK in Waterloo (Wisconsin V.S.) lukte het Lucinda niet om oud- wereldkampioene Marianne Vos van zich af te schudden. In een adembenemende finale bleek de Jumbo Visma-renster net iets sneller dan onze Molrenster.

Na de start op het supersnelle parcours pakte Pan-Amerikaans kampioene Maghalie Rochette uit Canada verrassend de leiding. Onder impuls van de Nederlandse vrouwen Denise Betsema, Annemarie Worst, Lucinda Brand en Marianne Vos werd in de tweede ronde de hegemonie hersteld en nadat later ook het Hongaarse toptalent Kata Blanka Vas en de Zwitsers olympisch mountainbike-kampioene Jolanda Neff zich in de strijd mengden, ontstond met een kopgroep van zeven rensters een gevecht om van te smullen! Lucinda was er alles aan gelegen, om in dienst van haar fietsensponsor TREK de zege in eigen huis te houden en plaatste diverse tempoversnellingen. Hierdoor viel de kopgroep uiteen en konden alleen Marianne Vos en de na materiaalpech knap teruggekomen Texelse Denise Betsema, de Dordtse wereldkampioene bijbenen. In de laatste ronde was het voortdurend `stuivertje wisselen`, omdat alle drie de rensters beseften, dat als eerste de laatste bocht moest worden genomen teneinde de overwinning binnen te halen. Uiteindelijk lukte het de sluwe Marianne Vos om na enkele spectaculaire schouder aan schouder duels met Lucinda aan het langste eind te trekken en de zege op haar naam te schrijven. Denise Betsema maakte er met haar derde plaats een volledig Nederlands podium van.

Klik hier voor de uitslag en de UCI ranking (PDF)