shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Lucinda Brand grijpt leiding in wereldbeker

Lucinda Brand grijpt leiding in wereldbeker na overwinning in Fayetteville (USA)

Molrenster Lucinda Brand heeft de 2e manche in de worldcup op haar naam geschreven en hierdoor de leidersplaats overgenomen van haar landgenote Marianne Vos.

In tegenstelling tot de 1e manche, afgelopen zondag in Waterloo, trof de Dordtse wereldkampioene in het Amerikaanse Fayetteville wel de crossomstandigheden waar ze haar krachten optimaal kon benutten. Een hevige regenbui had namelijk het aanstaande WK-parcours in Fayetteville veranderd in een ware modderpoel.

Het waren de winnaressen van de 1e manche in Waterloo, Marianne Vos en Hongaars kampioene Kata Blanka Vas (beloften), die bij de start eensgezind de leiding namen. Lucinda, die zich prima thuis voelde op het loodzware  parcours, achterhaalde het kopduo al snel en nadat Vas iets terugviel leken Vos en Brand het net als in Waterloo weer onderling uit te gaan vechten. Onze Molrenster maakte echter een slipper, waarna Marianne Vos meteen een tempoversnelling plaatste. Lucinda knokte zich na een fietswissel van Vos terug aan de leiding en nadat Marianne Vos op haar beurt een slipper maakte waren de rollen omgekeerd! Deze keer was het de ijzersterke Baloise Trek leeuwin, die de sluwe Vos geen kans meer gaf! Sterker nog, de Jumbo Visma-renster werd in extremes nog gepasseerd door de uit de achterhoede oprukkende Texelse Denise Betsema en Amerikaan kampioene Clara Honsinger en moest uiteindelijk genoegen nemen met een plaats (4e) naast het podium. Zoals al vermeld greep Lucinda de dubbelslag, door naast de dagzege de leiding te veroveren in het prestigieuze wereldbekerklassement. Hierdoor zal onze Molrenster komende zondag in de 3e manche van de worldcup in Iowa City in het leiderstricot van start gaan.

klik HIER voor de uitslag

foto : sportfoto photoagency