shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Lucinda Brand verliest leiding in wereldbeker

Lucinda Brand is er in de 3e manche van de wereldbeker veldrijden, in het Amerikaanse Iowa-City, niet in geslaagd om haar leidinggevende positie vast te houden. Met een 4e rituitslag belandde de Dordtse niet alleen naast het podium, maar moest zij de leiding in het prestigieuze wereldbekerklassement voorlopig afstaan aan de zegevierende landgenote Marianne Vos.

Op het razendsnelle, maar loodzware parcours van Iowa-City was Olympische mountainbikekampioene Jolanda Neff het snelst uit de startblokken. Ook Marianne Vos was snel gestart en nam al gauw de leiding over. Nadat de Zwitserse mountainbikekampioene in een klim uit haar klikpedalen schoot ging Vos alleen aan de leiding verder. De jonge Puck Pieterse, die als enige renster behendig fietsend over de balken wipte, kwam in de beginfase in de buurt van Marianne Vos, maar kon nooit de aansluiting maken. Hierin slaagden later wel Denise Betsema en de Hongaars kampioene Kata Blanka Vas. Lucinda, enigszins gehinderd door een verkoudheid, rukte uit de achterhoede op, maar strandde in haar achtervolging keer op keer op de zeer steile Mount Krumpit, die door haar te voet werd bedwongen, terwijl de concurrentie hier op de fiets kon blijven. Nadat Kata Blanka Vas door een slipper vooraan afhaakte en Vos in de laatste omloop met een tempoversnelling op de Mount Krumpit afstand nam van  Betsema, waren de podiumplaatsen verdeeld. Lucinda kon, door zich van haar metgezellen Annemarie Worst en Puck Pieterse te ontdoen, de 4e plaats veilig stellen en bezet in het vooruitzicht van de volgende manche van de wereldbeker, aanstaande zondag in het Belgische Zonhoven, een knappe 2e plaats! Het zijn echter zeer drukke dagen voor onze wereldkampioene, want zaterdag moet eerst in het Belgische Ruddervoorde de leiding in het Superprestigeklassement worden verdedigd, hetgeen na de lange reis uit de Verenigde Staten geen eenvoudige opgave wordt.

klik HIER voor de uitslag