shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Lucinda doet goede zaken in Zonhoven.

Lucinda Brand heeft zondag op het zandparcours van het Belgische Zonhoven haar tweede positie in het klassement van de wereldbeker veldrijden op knappe wijze verdedigd. Door de afwezigheid van klassementleidster  Marianne Vos (rustperiode) streden de andere concurrenten om de koppositie in de worldcup.

 

Na de enigszins tegenvallende vijfde plaats in de zaterdag verreden Superprestige cross in Ruddervoorde, stond Lucinda met gemengde gevoelens aan de start, omdat de vermoeienissen van de Amerika-trip nog niet waren verteerd en het technische zandcircuit van Zonhoven ook niet echt een specialiteit is van de Dordtse. Tot haar eigen verrassing kende Lucinda een prima start in de “kuilcross” en reed onze wereldkampioene al spoedig in een derde positie achter de ongenaakbare Denise Betsema en de bijzonder goed gestarte Puck Pieterse. De zich in het zand uitstekend thuis voelende Betsema bleek voor Lucinda nog een maatje te groot, maar de vrijwel foutloos rijdende Molrenster wist wel de jonge Pieterse te achterhalen en voorbij te gaan, waardoor een knappe tweede plaats werd veiliggesteld. De wederoptredende Europeeskampioene Ceylin del Carmen Alvarado wist in de slotronde vanuit de achterhoede op te rukken en besliste de strijd om de derde podiumplaats met de teruggevallen Puck Pieterse in haar voordeel.

Betsema is ook de nieuwe leidster in de wereldbeker, op de voet gevolgd door Lucinda met een verschil van slechts 3 punten.

klik HIER voor de uitslag