shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Lucinda herovert leiding in worldcup cyclocross

Lucinda Brand heeft zondag in de Druivencross van Overijse de leiding in het klassement van de wereldbeker veldrijden op knappe wijze herwonnen. Dit ging zeker niet zonder slag of stoot, omdat de Dordtse wereldkampioene een stuntelige start kende. Tijdens een tactische fietswissel in de eerste ronde ontstond in de materiaalzone namelijk een opstopping, omdat meerdere rensters hetzelfde idee hadden en de pitsstraat zo geheel vol liep. Door dit oponthoud moest onze Molrenster meteen een halve minuut prijsgeven op klassementsleidster Denise Betsema en haar jonge medevluchters Puck Pieterse en de Hongaars kampioene Kata Blanka Vas. Lucinda knokte zich knap uit de achterhoede terug en doordat Betsema na enige foutjes op het glibberige geaccidenteerde parcours een terugval kende, kwam de Texelse weer in het vizier van de Merwerenster. In de kop van de wedstrijd nam Vas afstand van Pieterse om zo ten koste van de jonge Amersfoortse haar eerste wereldbekerzege veilig te  stellen. De strijd om de derde podium plaats werd in de laatste ronde in het voordeel van Lucinda beslecht. Hierdoor kwam de Dordtse in de stand om de wereldbeker op gelijke voet met Betsema, waarna de laatst gereden uitslag in het voordeel van onze Molrenster uitpakte en zij dus de nieuwe leiderstrui mocht aantrekken.

klik HIER voor de uitslag