shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Lucinda Brand grijpt Europese titel

Lucinda Brand heeft zaterdag in het Drentse Wijster de Europese titel in het veldrijden veroverd.
De Dordtse wereldkampioene toonde zich op het geaccidenteerde parcours op de Vamberg veruit het sterkst! Lucinda had een goede start en zat al snel in het wiel van de jonge Hongaars kampioene Kata Blanka Vas, die als belofte had gekozen om dit EK in de elite-klasse te vertrekken. De als favoriet gestarte Hongaarse vertrok heel sterk en was mee bepalend in de eerste ronde voor de vorming van een kopgroep van zes, met ook Lucinda Brand, Annemarie Worst, Yara Kastelijn, Denise Betsema en Ceylin del Carmen Alavarado. Toen in de tweede ronde de meeste rensters de materiaalzone indoken, besloot Lucinda dit niet te doen en haar concurrenten eens goed onder druk te zetten. Die keuze leverde de Baloise-Trekrenster tot haar verassing een mooie voorsprong op. In de achtervolging werd het werk logischerwijze overgelaten aan Vas, de enige niet-Nederlandse. Maar tegen de sterke Molrenster was de jonge Hongaarse verrassend genoeg totaal niet opgewassen en de voorsprong werd ronde na ronde groter. In de achtervolging moesten Betsema en Worst al snel de rol lossen en nadat de uittredende Europese kampioen, Del Carmen Alavarado, in de slotronde nog een slipper maakte, streden Vas en Kastelijn om de overgebleven podiumplaatsen. De Hongaarse pakte het zilver, terwijl Kastelijn zich met het brons tevreden stelde. Vooraan had Lucinda inmiddels een enorme kloof geslagen en de wereldkampioene passeerde met 1 minuut voorsprong op haar naaste belagers de eindstreep.

Uislag E.K.:

1 Lucinda BRAND BALOISE TREK LIONS 46:22
2 Kata Blanka VAS TEAM SD WORX 0:56
3 Yara KASTELIJN IKO – CRELAN 1:02
4 Ceylin del Carmen ALVARADO ALPECIN-FENIX 1:29
5 Denise BETSEMA PAUWELS SAUZEN – BINGOAL 2:01
6 Hélène CLAUZEL A.S BIKE CROSSTEAM 2:21
7 Annemarie WORST 777 2:34
8 Alice Maria ARZUFFI VALCAR – TRAVEL & SERVICE 2:50
9 Silvia PERSICO VALCAR – TRAVEL & SERVICE 2:58
10 Sanne CANT KO – CRELAN 3:04