shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Brand verstevigt leiding worldcup na zege Tabor

Na een zwaarbevochten overwinning in 6e manche van de World Cup Cyclo-Cross in het Tsjechische Tabor, heeft Lucinda Brand haar leidende positie in het klassement van de wereldbeker veldrijden op knappe wijze verstevigd.

Tegen haar gewoonte in kende Lucinda een flitsende start en dook onze Europees – en wereldkampioene als eerste renster het veld in. Op het droge en hierdoor snelle parcours ontstond al snel een kopgroep van 7 rensters met naast de Dordtse haar Trek Baloise ploeggenote Shirin van Anrooij, Denise Betsema, Annemarie Worst, Ceylin del Carmen Alavarado, Hongaars kampioene Kata Blanka Vas en de verrassend sterk acterende Puck Pieterse. Het was de laatstgenoemde jonge Amersfoortse van team Alpecin – Fenix die als enige renster fietsend de heuvelop gelegen balken wist te bedwingen en hierdoor telkenmale de kopgroep onder druk zette. Lucinda voorzag het gevaar en ontbond in de allesbeslissende laatste omloop haar krachten om als eerste renster de balken over te springen, om vervolgens heuvelop haar landgenote Pieterse vol onder druk te zetten. De nog maar 19 jaar zijnde Pieterse spartelde in gezelschap van Annemarie Worst nog wat tegen, maar moest uiteindelijk in de over meer power beschikkende Lucinda haar meerdere erkennen en zich ten koste van Worst (brons) tevreden stellen met de zilveren medaille. Denise Betsema, die bij de start een gelijk aantal punten had met Lucinda in het klassement van de wereldbeker, miste in de laatste ronde de aansluiting met de koploopsters en finishte als 5e.  Hierdoor liep onze Merwerenster in de stand om dit prestigieuze klassement 19 punten uit op haar Texelse belaagster.

klik HIER voor de uitslag

klik HIER voor het wereldbekerklassement