shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Verdienstelijk weekend voor Lucinda Brand.

In de druk bezette veldritkalender trad Lucinda Brand het afgelopen weekend weer tweemaal aan in voor haar van belang zijnde wedstrijden.

Zaterdag etaleerde Lucinda haar uitstekende vorm in de superprestigecross in Merksplas. De Dordtse wereldkampioene dook na een verrassend goede start als eerste het veld in om haar koppositie nooit meer af te staan! Gedurende de wedstrijd beten haar tegenstanders onder aanvoering van Annemarie Worst en klassementleidster Denise Betsema zich stuk op haar groeiende voorsprong. Hierdoor kon onze Molrenster in de slotfase enigszins gas terugnemen, om met een voorsprong van achtereenvolgens 19- en 21 seconden de zege te grijpen voor Annemarie Worst en Denise Betsema. Het gevolg hiervan was, dat de Dordtse zich ten koste van Betsema als  nieuwe leidster in de superprestige mocht kronen!

Zondag moest Lucinda in het West-Vlaamse Koksijde haar leiding in de worldcup verdedigen. Voorwaar geen makkelijke opgave, omdat het heuvelachtige zandparcours in de Belgische badplaats niet bepaald een specialiteit is van onze wereldkampioene. In tegenstelling tot de dag ervoor had Lucinda deze keer een iets mindere start. Het vergde de Dordtse dan ook kostbare kracht om aan het front van de wedstrijd terug te keren. Eenmaal bij de kop aangesloten trof zij in Annemarie Worst en Denise Betsema twee opponenten die net iets beter met de omstandigheden uit de voeten konden. Na enkele mindere zandpassages moest Lucinda haar tegenstanders laten gaan en zich tevreden stellen met de derde plaats. In de strijd om de overwinning trok deze keer de al wekenlang goed presterende Annemarie Worst aan het langste eind. In de worldcup ranking behield Lucinda haar leiding met 14 punten voorsprong op haar eerste belager de Texelse Denise Betsema. Opvallend detail in de damesuitslag van Koksijde was, dat de eerste negen plaatsen door Nederlandse veldrijdsters werden bezet!

 

klik HIER voor de uitslag van de SP Merksplas 

klik HIER voor de superprestigestand 

klik HIER voor de uitslag van de 7e manche van de wereldbeker 

klik HIER voor het wereldbekerklassement