shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Lucinda Brand onderstreept hegemonie met dubbele zege

Met een dubbele zege in het afgelopen weekend liet Europees – en wereldkampioene Lucinda Brand overduidelijk zien wie momenteel in het mondiale veldrijden voor vrouwen de lakens uitdeelt.

In de zaterdag verreden Urban Cross  in Kortrijk (meetellend voor de X2O Trofee) zegevierde onze Molrenster alweer voor het derde achtereenvolgende jaar! Dat ging niet zonder slag of stoot! In de eerste ronde werd Lucinda opgehouden door een val van Belgisch kampioene Sanne Cant, waardoor Lucinda rondenlang moest achtervolgen, vooraleer zij haar karretje kon aanhangen bij de koploopsters Denise Betsema en  Nederlands kampioene Ceylin del Carmen Alvarado. In de finale zette de Lucinda haar rivalen dermate onder druk, dat de overwinning haar niet meer ontgaan kon. Ceylin del Carmen Alvarado spartelde nog het langst tegen en stelde zo de tweede plaats veilig ten koste van Denise Betsema. Laatstgenoemde veroverde de leiding in de X2O Trofee op de Amerikaans kampioene Clara Honsinger terwijl Lucinda naar de 2e positie oprukte in dit lucratieve klassement.

Na een lange verplaatsing stond Lucinda zondag in het Franse Besançon aan de start van de 8e manche van de door haar aangevoerde worldcup. Vanaf de eerste ronde etaleerde de Dordtse meteen haar ambitie door zelfverzekerd de leiding te nemen. Op het loodzware modderparcours voelde Lucinda zich als een vis in het water! De Merwerenster bouwde gestaag haar voorsprong op haar naaste belagers verder uit en werd nog het meest opgejaagd door de verrassend sterk rijdende Canadeeskampioene Maghalie Rochette die op 26 seconden achterstand de tweede plaats wegkaapte voor de Texelse Denise Betsema, die zich in de modder iets minder thuis voelde. Lucinda verstevigde hiermee haar leiding in het wereldbekerklassement en staat inmiddels al 29 punten voor op haar Texelse belaagster.

klik HIER voor de uitslag van Kortrijk

klik HIER voor het X2O-klassement

klik HIER voor de uitslag van Besançon

klik HIER voor het wereldbekerklassement