shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Elite/Beloften selectie weer op eigen benen!

45358981_2252988294935864_842703807887441920_n.jpg

Na aantal mindere jaren is DRC de Mol volgend jaar weer terug met een eigen Belofte/Elite selectie en programma. We bedanken WASP voor de afgelopen 2 jaar en prettige samenwerking.

Als wielervereniging zien wij onze taak nog steeds hetzelfde als 40 jaar geleden toen we de toch wel moeilijke keuze moesten maken voor een duur parcours en clubhuis. Achteraf zijn we onze vorige bestuurders dankbaar voor hun toenmalige visie en gedrevenheid omdat te realiseren, nog steeds is het parcours en clubhuis de belangrijkste basis voor onze club. Volgend jaar zetten we daarin een volgende stap als er naast ons parcours in natuurgebied “de Hollandse Biesbosch” een 5-7 kilometer lange professionele MTB baan wordt aangelegd.

Wij willen een wielervereniging zijn voor alle leden en dat betekent ook dat je alle leden wat moet kunnen bieden en je jeugd het perspectief moet geven om binnen de club je zelf te kunnen ontwikkelen. Uiteraard zijn we niet naïef en zien we collega clubs ontwikkelen richting meer Fun en “alleen maar trainen” clubs, de tussenvorm tussen toeren en racen.

Het is goed dat clubs die keuze maken, maar wij denken dat we in het breedtesport landschap ook een sterke behoefte hebben aan clubs die met jeugd, nieuwelingen, junioren, amateurs, sportklasse, veteranen, beloften en eliterenners (m/v) blijven werken aan het de eerste stappen van het ontwikkelen van talenten. Dit betekent maatwerk en perspectief voor elke categorie en vooral het plezier vooropstellen.

Uiteraard zien we ontwikkeling bij de Elite/belofte als zorgwekkend, weinig clubs die nog zelfstandig aan wedstrijden kunnen meedoen en moeten samenwerken, natuurlijk is dit een trend maar we denken ook dat het clubs “lui” maakt en daardoor voor die categorie de renners niet meer hoeven te begeleiden of te motiveren, waardoor het steeds minder wordt. (Uiteraard de goeden niet te na gesproken)

Essentieel, ook bij samenwerken is het stimuleren en motiveren van je junioren, amateurs, beloften en Elite om het toch te proberen op dit hoge niveau hoe zwaar het ook is. Onze huidige toppers zoals Lucas Janssen (BEAT) en wereldkampioen Lucinda Brand (Baloise-Trek) als sprekende voorbeelden van dit beleid, beiden als sinds de jongste jeugd lid en nog steeds actief lid waar we zeer trots op zijn, net zoals we trots zijn op al onze leden en ex-leden!

Binnenkort beginnen we met het voorstellen van de renners van de selectie voor 2022! #graysithefuture #Dordrecht #trots #geschiedenis #bijna90jaar