shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Brand excelleert in modderbad

Lucinda Brand heeft haar regenboogtrui nogmaals extra glans gegeven. Ze won zaterdag op overtuigende wijze de Superprestigewedstrijd in Boom.

Op het door de aanhoudende regen in een modderpoel veranderde parcours op het domein “De Schorre” in Boom voelde de Europees – en wereldkampioene zich als een vis in het water. Vanuit de start nestelde Lucinda zich in de kop van de wedstrijd, die werd aangevoerd door de verrassend sterk gestarte Brabantse 777-renster Inge van der Heijden. Toen Lucinda de jacht op Van der Heijden inzette viel de veldrit in een plooi. Denise Betsema verloor veel tijd door een gedwongen schoenwissel en de andere concurrenten, waaronder Nederlands kampioene Ceylin del Carmen Alvarado, Fem van Empel, Annemarie Worst en Canadeeskampioene Maghalie Rochette konden de jump van Lucinda niet beantwoorden. Van der Heijden en Brand vormden heel even een kopduo maar halverwege de wedstrijd nam onze Molrenster definitief afstand van haar opponente en soleerde wederom naar een indrukwekkende zege. Ook Inge van der Heijden hield knap stand op de tweede plaats en veroverde het zilver voor de nog strek opkomende Denise Betsema.

Met deze overwinning verstevigde Lucinda haar leiderspositie in het superprestige klassement en kan zij met een gerust hart afreizen naar het Spaanse Mallorca, waar ze met haar team “Trek Baloise” voor een korte trainingsstage de batterijen weer hoopt op te laden voor het tweede deel van het veldritseizoen.

klik HIER voor de uitslag van Boom

klik HIER voor het Superprestige klassement