shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Lucas Janssen Clubkampioen Veldrijden

Nadat zaterdag op het Mol parkoers de GP Cycling veldritcompetitie was verreden was het zondag de beurt aan de clubkampioenschappen voor alle Mol renners.

De weersvoorspellingen gaven aan dat het rond de start om 13:00 uur droog zou worden maar niks was minder waar. De gehele tijd van de clubkampioenschappen en ook de uren daarna bleef het maar een beetje druilerig weer. Voor de echte crossers onder ons geen probleem; baggeren hoort er een beetje bij.

Het was een zwaar parkoers door de vele regenval van de laatste dagen en door de crossen die er zaterdag verreden waren. Er ontstond daarom ook in de eerste ronde een kopgroep van een man of 5 met onder andere Erik Kramer en Merijn Dam. Later die ronde sloot daar ook Lucas Janssen bij aan.

Lucas keek de kat even uit de boom om daarna eens aan die boom te schudden. Het groepje werd daardoor kleiner en er bleven nog een 3 man over.

Voor Lucas het teken om de gashendel nog eens iets verder open te trekken. Dit resulteerde erin dat Lucas door het hoge tempo alleen over bleef en zo algemeen clubkampioen veldrijden kon worden voor Merijn Dam en Erik Kramer.

Bij de vrouwen ging de strijd vooral om de plekken 2 en 3. Selena Bas liet duidelijk blijken dat zijn geen zin had in een heftige eindstrijd en liet de andere vrouwen snel achter zich. Lieke van der Draaij knokte zich naar een tweede plek voor Anneke Lubeek.

Bij de B-categorie speelde Paul Hooghwerff voor superknecht. Kort voor de start blijkt het achterwiel van zoon Cyriel kapot waardoor hij niet zou kunnen starten. Paul stond zijn wiel af en Cyriel werd daardoor netjes 3e. Hij moest het afleggen tegen de overtuigende winnaar Andre Baas die op zijn beurt Ron van Muijlwijk aftroefde.

Onze speciale renners van de G-klasse, renners met een beperking, moesten de strijd met hun tweetjes uitvechten. Voor hen was het parcours redelijk zwaar en slopend. Als eerste kwam Jean over de eindstreep en die wist van vermoeidheid niet waar hij het zoeken moest en plofte maar gelijk neer op het plekje op het podium waar hij recht op had en moest eerst even bijkomen hij was helemaal kapot en leeg. Roxanne had de pech dat ze al snel in de koers was gevallen.

Uitslag:

 1. Lucas Janssen
 2. Merijn Dam
 3. Erik Kramer

Uitslag B-Klasse:

 1. Andre Baas
 2. Ron van Muijlwijk
 3. Cyriel Hoogwerf

Uitslag Vrouwen:

 1. Selena Bas
 2. Lieke van der Draaij
 3. Anneke Lubeek

Uitslag G-Klasse:

 1. Jean Hamers
 2. Roxanne de Boeff

Kijk voor foto’s op Adri DigitalPhoto-Rotterdam | Facebook. Mocht je meer foto’s willen dan daar opstaan stuur een mailtje naar digitalphotorotterdam@gmail.com