shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Cross bij Ahoy; misschien de laatste ?

In verband met werkzaamheden aan het parcours van Excelsior in Gouda was de GP Cycling veldritcompetitie voor de 2e keer dit seizoen te gast bij Ahoy Rotterdam. De parcoursbouwers hadden er weer een uitdagend rondje van gemaakt en het vochtige weer had voor genoeg modder gezorgd.
De opkomst bij de dames viel wat tegen vergeleken met eerdere edities, maar de dames waren er niet minder gemotiveerd om.
Dagmar had een pijlsnelle start, maar kwam niet heel veel later het pechduiveltje tegen. Met een kapotte, loszittende schoen wist ze toch de wedstrijd nog uit te rijden.
Iris reed al snel op een 2e plek, maar raakte haar focus kwijt en zakte naar een 5e plaats terug. Met één punt voorsprong behoudt ze nog wel de leiding in het algemeen klassement.
Ook Annieta begon voortvarend. Na een modderige schuiver wist ze nog tot bij Anneke terug te komen, maar daarna wilde het niet meer lukken.
De enige die tevreden kon terugkijken op de wedstrijd was Anneke, die telkens de zandbak rijdend wist te trotseren. Ze wist de aanval op haar 5e plek nog een volle ronde af te slaan, maar moest toen toch het hoofd buigen op de snelle gedeelten. Met een 6e plek zit zij weer mooi in de middenmoot.

Waar iedereen al een beetje vrees voor had, werd ‘s avonds tijdens de persconferentie bevestigd: geen competitie meer tot tenminste 14 januari. Hopelijk kunnen de laatste 2 wedstrijden uiteindelijk nog verreden worden.

De foto’s zijn van Henk Harrevelt. Voor meer foto’s, kijk op Harfoto.nl.