shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Lucinda verstevigt koppositie in wereldbeker

Lucinda Brand heeft dit weekend zéér goede zaken gedaan om haar leidinggevende positie in de worldcup te versterken. Zaterdag moest onze wereld- en Europees kampioene in een zeer snelle veldrit in Rucphen in de eindsprint nog haar meerdere erkennen in de rappere Marianne Vos. Zondag stond in de 11e manche van de wereldbeker op de citadel van Namen geen maat op de Merwerenster. Op het loodzware en verraderlijke parcours van Namen voelde Lucinda zich helemaal thuis en pakte zij voor het 4e achtereenvolgende jaar de overwinning. Lucinda domineerde vanaf de start de wedstrijd en moest alleen de nog aardig tegenstand biedende Denise Betsema bij haar in de buurt dulden. Nadat Lucinda de Texelse op 15 seconden achterstand had gezet, nam onze Molrenster geen onnodige risico’s meer en crosste souverein naar de felbegeerde zege. De derde podiumplaats werd veroverd door de technisch zeer begaafde jonge veldrijdster Puck Pieterse, die hiermee haar koppositie in het jongerenklassement verstevigde.
Lucinda, die vanwege een trainingsstage de 9e manche van de worldcup in het Italiaanse Val di Sole aan zich voorbij had laten gaan, zag haar directe tegenstander Denise Betsema gevaarlijk in het klassement dichterbij komen, maar vergrootte haar voorsprong dit weekend weer naar 23 punten.
Uitslagen en standen: