shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Hegemonie Lucinda Brand duurt voort

Wereldkampioene Lucinda Brand heeft tijdens de kerstdagen op overtuigende wijze twee overwinningen aan haar uitgebreide palmares toegevoegd.
Tijdens de zondag verreden 12e manche van de wereldbeker in het Belgische Dendermonde versterkte onze Molrenster haar leidende positie door solo naar de overwinning te rijden. Hoewel de Amerikaanskampioene Clara Honsinger in de laatste omloop nòg sterk kwam opzetten, kwam de zege van Lucinda niet meer in gevaar. Haar belangrijkste concurrente voor de worldcup, Denise Betsema, legde beslag op de derde plaats.
Op maandag stond Lucinda aan de start van de eennalaatste manche van de superprestige in het Belgische Heusden Zolder. Óók hier toonde Lucinda, dat zij momenteel de alleenheerser is in het vrouwenveldrijden. In een prachtig duel met de wereldkampioen veldrijden bij de belofte-dames, Fem van Empel, wist Lucinda opnieuw de zege voor zich op te eisen en kan de Dordtse de eindzege in dit prestigieuze klassement al bijna niet meer ontgaan.
Ook de komende dagen moet Lucinda weer volop aan de bak! Donderdag staat de Azencross in Loenhout op het programma, terwijl op nieuwjaarsdag traditioneel de GP Sven Nys in Baal wordt verreden. Op zondag 2 januari zal Lucinda in het Zeeuwsvlaamse Hulst haar leiding in de worldcup proberen veilig te stellen.
Uitslagen en standen: