shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Lucinda declasseert concurrentie

In de X2O cross van Herentals stond woensdag geen maat op Lucinda Brand. De Dordtse wereldkampioene reed oppermachtig naar haar 16e seizoenzege en naderde klassementsleidster Denise Betsema tot op 2 seconden!
Lucinda kende een enigszins stroeve start, terwijl haar concurrente Denise Betsema juist heel vlot uit de startblokken kwam. Bij de eerste finishpassage pakte Betsema dan ook meteen de vetste bonificatieseconden, echter meteen gevolgd door onze wereldkampioene, die inmiddels al prima opgerukt was en in haar wiel werd gevolgd door de Belgisch kampioene Sanne Cant.
In de volgende ronde ontbond Lucinda al haar krachten, achterhaalde Betsema en ontdeed zich van Cant om vervolgens solo aan de leiding te gaan.  Noch Betsema, noch Cant en de hierachter strijdende Annemarie Worst hadden enig antwoord op de excellerende Molrenster. Lucinda bouwde haar voorsprong ronde na ronde uit en crosste souverein naar een zeer overtuigende overwinning. Op de finishlijn bleek dat Lucinda helaas nog 2 seconden tekort kwam om de leiding in de X2O trofee van de als tweede eindigende Denise Betsema over te nemen. Er resten Lucinda nog drie wedstrijden om het prestigieuze klassement net als het vorige seizoen naar haar hand te zetten.
Uitslagen en standen: