shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Vos verslaat Brand op NK

Lucinda Brand is er niet in geslaagd om Nederlands kampioene veldrijden te worden. De wereldkampioene kende op het snelle parcours in Rucphen haar meerdere in Marianne Vos, die knap haar 7e nationale titel in het veldrijden veilig stelde. Lucinda die in Rucphen door haar schier oneindige zegereeks van de laatste weken als topfavoriete voor de titel van start ging, had een zeer voortvarende start.

De Dordtse kreeg echter onmiddellijk haar kwelgeest, Marianne Vos, in haar wiel mee. Op de snelle omloop lukte het Lucinda niet om de sluwe Brabantse van zich af te schudden, waardoor het tempo stokte en de achtervolgers, met daarbij Denise Betsema, Fem van Empel en uittredend kampioene Ceylin del Carmen Alvarado weer konden aansluiten.

Toen Vos vervolgens een gaatje sloeg lieten de Pauwels Sauzen-Bingoal rensters, Betsema en Van Empel, de achtervolging aan de anderen over, waardoor de ontketende Vos haar kans schoon zag om solo richting nationale titel te rijden. Lucinda trachtte het gevaar nog te keren, maar mede door een vervelende val kwam onze Molrenster niet meer in de buurt van Vos.

De Jumbo Visma renster, die eerder óók de wereldbeker manche in Rucphen op haar naam schreef, boekte een knappe overwinning en kon dus de rood wit blauwe trui over haar schouders aantrekken. Uittredend kampioene Ceylin del Carmen Alvarado eiste achter Lucinda het brons voor zich op.