shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Lucinda met vertrouwen naar het WK.

Lucinda Brand heeft dit weekend opnieuw sterk gepresteerd! Zaterdag startte zij in de Flandriencross van Hamme met de opdracht om in het hier van toepassing zijnde klassement van de ” X2O Badkamers Trofee” 2 seconden goed te maken op klassementsleidster Denise Betsema. Onze Molrenster kwam goed uit de startblokken en verzekerde zich op deze wijze meteen van 15 bonificatieseconden tegenover haar opponente Betsema, die 10 seconden voor haar rekening nam. Toen Lucinda in een modderstrook nog eens extra op haar pedalen ging staan, moest Betsema zich gewonnen geven en kon Lucinda onbedreigd naar de zege soleren. Op het eindpodium trof zij haar ploeggenote Shirin van Anrooij naast zich op de tweede plaats. Zij had na een sterke finale Denise Betsema naar de derde plaats verwezen. In de tussenstand heeft Lucinda nu een voorsprong van 21 seconden op Betsema.
Zondag vertrok Lucinda in Hoogerheide in de 15e en laatste manche van de wereldbeker. Na een spannende openingsronde ontstond hier een kopgroep met 6 rensters, te weten, Nederlands kampioene Marianne Vos, Hongaarskampioene Kata Blanca Vas, Puck Pieterse, Fem van Empel en Lucinda. Hoewel onze Dordtse vooraf al zeker was van de eindzege in de wereldbeker, wilde ze dit uiteraard graag bekronen met een laatste zege in eigen land! Hier stak een fitte en zeer sterke Marianne Vos echter een stokje voor.
De kersverse Nederlandse kampioene reed een ijzersterke laatste omloop en trok de kopgroep geheel uiteen, om zo afgetekend naar de overwinning te soleren en zich meteen als favoriet voor de naderende wereldkampioenschappen te presenteren! Het duel om de 2e plaats tussen de jonge zeer talentvolle Puck Pieterse en onze wereldkampioene, werd in het voordeel van de Merwerenster beslist! Lucinda kan na dit sterke optreden met vertrouwen naar het WK in Fayetteville (VS) afreizen, maar weet, dat haar een zeer zware opdracht te wachten staat tegen een zéér ervaren landgenote in de persoon van Nederlandskampioene Marianne Vos!
Uitslagen en standen: