shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Waardig uittredend wereldkampioen

Lucinda Brand is er helaas niet in geslaagd om haar wereldtitel te prolongeren. In een zinderend duel met Nederlandskampioene Marianne Vos moest onze Molrenster in de eindsprint het hoofd buigen.
Lucinda kende in het in het Amerikaanse Fayetteville gehouden WK een uitstekende start. Ze pakte meteen de leiding, gevolgd door haar landgenoten Ceylin del Carmen Alvarado en Marianne Vos. Het strakke tempo dat Lucinda haar medevluchters oplegde, werd Alvarado al snel teveel, maar Vos kon al was het met enige moeite blijven aanklampen. In de wetenschap, dat Vos over een vlijmscherpe sprint beschikt, probeerde onze Europese kampioene zich van haar medevluchter te ontdoen. Die gaf echter geen krimp, zodat een tactisch steekspel volgde, waarin de twee kemphanen elkaar geen duimbreed toegaven. Lucinda toverde haar gehele trukenarsenaal tevoorschijn, maar Vos plooide niet, wetende dat zij over een beter eindschot kon beschikken.
In een zinderende finale,waarbij de rensters elkaar bestookten met demarrages en sur places, werd het pleit beslecht in de eindsprint, waarbij Marianne Vos zoals verwacht aan het langste eind trok en zich voor de 8e keer! tot wereldkampioene bekroonde. Lucinda nam met opgeheven hoofd genoegen met het zilver. De strijd om het brons werd verrassend gewonnen door de Italiaanse kampioene Silvia Persico, nadat haar Nederlandse medevluchter Ceylin del Carmen Alvarado in de slotronde een schuivertje maakte en zo een podiumplaats door haar vingers zag glippen.