shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Lucinda Brand vervolgt haar zegereeks

Na het WK-uitstapje in de Verenigde Staten heeft Lucinda Brand haar indrukwekkende zegereeks weer een mooi vervolg gegeven.
In de voor de X2O-trofee meetellende Krawatencross in Lille snelde de Europese kampioene naar haar achttiende seizoenzege! Onder Barbaarse weersomstandigheden zette Lucinda haar concurrenten op grote achterstand en vergrootte zij haar voorsprong op Denise Betsema tot bijna 3 minuten! In het “Mekka” van het Belgische veldrijden stond zondag geen maat op onze Molrenster. De Dordtse doorstond de vuurproef op het drijfnatte en technische parcours met vlag en wimpel! Vanuit de start pakte Lucinda in gezelschap van Ceylin del Carmen Alvarado meteen voorsprong ten koste van de minder gestarte klassementbelaagster Denise Betsema en incasseerde direct belangrijke bonificatieseconden. In de tweede ronde wist Lucinda haar medevluchtster af te schudden en vergrootte zij ook haar voorsprong op de overige achtervolgers onder leiding van Annemarie Worst. Lucinda groeide in de wedstrijd en realiseerde steeds snellere rondetijden! Uiteindelijk koerste onze Europese kampioene onbedreigd naar een indrukwekkende overwinning en kan de zege in de X2O-trofee haar met nog 1 wedstrijd te gaan (Brussel) bijna niet meer ontgaan!
Annemarie Worst, die zaterdag de Ethias cross in Maldegem op haar naam schreef, finishte als tweede met bijna 1 minuut achterstand. De derde podiumplaats ging naar de ver teruggezakte Ceylin del Carmen Alvarado. Denise Betsema eindigde de veldrit met een handkwetsuur op de zevende plaats.