shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Podiumplaats voor Lucinda in Parijs-Roubaix.

Lucinda Brand heeft dit weekend een fantastisch debuut in de loodzware klassieker Parijs-Roubaix bekroond met een verrassende podiumplaats. Nadat de Dordtse vanaf de start in Denain de eerste schermutselingen van de openingsfase van het nerveuze peloton zonder kleerscheuren had doorstaan, was zij er als de pinken bij toen topfavoriete Lotte Kopecky en oud-wereldkampioene Marta Bastianelli na 53 km in de aanval gingen. Namens haar team Trek-Segafredo wist Lucinda de sprong naar dit gevaarlijke duo te maken en even leek dit de beslissende aanval. Helaas kreeg Kopecky, eerder winnares van de Ronde van Vlaanderen, van haar team SD-Worx geen toestemming om de vlucht te ondersteunen, waardoor het inmiddels flink uitgedunde peloton de koploopsters weer inrekende. De samensmelting was echter van korte duur, omdat Lucinda’s ploeggenote, Italiaans-kampioene Elisa Longo Borghini, er op de dubbele kasseistrook van Templeuve alleen vandoor ging. Toen de Italiaanse SD-Worx renster Elena Cecchini in een tegenaanval de kloof naar haar landgenote niet kon dichten, was het aan Lucinda en haar sterk rijdende ploeggenote Europees kampioene Ellen van Dijk om de vlucht van Longo Borghini te verdedigen. Beide Trek-Segafredo rensters nestelden zich in het wiel van de SD Worx rensters Lotte Kopecky en Chantal van den Broek-Blaak en pareerden de tegenaanvallen met verve. De Italiaans kampioene hield hierdoor dapper stand en bouwde in de finale zelfs haar voorsprong uit naar 40 seconden! Uiteindelijk draaide Longo Borghini solo het Vélodrome André Pétrieux op, om onder groot applaus van het volop aanwezige publiek als winnares de finishlijn te passeren! Lucinda wist na een prima lead-out van Ellen van Dijk in haar “baandebuut” nipt achter Kopecky naar een schitterende derde plaats te sprinten en viel meteen in de armen van haar zegevierende ploeggenote!