shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Grote Prijs Gebroeders Kloens B.V.

Casper van der Wulp wint GP Gebr. Kloens B.V.

Na 9 wedstrijden in de Club van 500 competitie op donderdagavond wordt het weer tijd voor de eerste Grote prijs van het jaar: De GP Gebr. Kloens B.V.

29 renners stonden om 19:00 klaar voor een mooie wedstrijd onder zware omstandigheden want we hebben vandaag te maken met tropische temperaturen op het parcours van DRC De Mol! Er kon nog even genoten worden van de twee geneutraliseerde ronden maar na de bel voor de officiële start werd de groep in gang getrokken.

Het peloton bleef in het begin nog even goed bij elkaar maar na ongeveer 15 minuten was het de hoogste tijd voor een serieus potje hardrijden met als gevolg dat de groep in tweeën breekt: 20 in de voorste groep en 10 geroosterde renners in de achterste groep.

Later in de wedstrijd wordt de achterste groep vakkundig op een ronde gezet door de grote kopgroep die ook al iets uitgedund was, waardoor bijna iedereen weer even bij elkaar was.

De wedstrijd bij de nieuwelingen was eigenlijk al beslist bij de start, want Cyriel Hooghwerff was de enige deelnemer in deze categorie. Maar na een uur koersen wordt het officieel en gaat hij er met de winst vandoor.

Onze nieuwe commentator bij de start, Arjan Arendse, moedigde het snikhete en inmiddels gekookte peloton nog eens goed aan en ongeveer 15 ronden voor het einde ging de gashendel nog even he-le-maal open. Bijna drie ronden aan één stuk wordt er zo hard doorgetrokken dat de renners aan de achterkant van de groep één voor één moesten lossen. Enkelen vonden elkaar nog om de wedstrijd samen uit te rijden. De voorste groep van ongeveer 10 mannen gingen het onderling uitmaken en het is Casper van der Wulp die de Grote prijs Gebr. Kloens B.V. weet te pakken.

Uitslag bij de A categorie:

  1. Casper van der Wulp
  2. Rick van der Poel
  3. Arje de Waard

Uitlag bij de Nieuwelingen:

  1. Cyriel Hooghwerff