shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Grote prijs BUKO

Grote prijs BUKO gewonnen door Bas van der Poel

Het was weer een tijdje geleden dat we op donderdagavond konden racen op het parcours van De Mol want vorige week werd De Slag Van Ambacht gereden (Met Mol-renners in de hoofdrol!). En de week daarvoor was het weer zo slecht dat de wedstrijd niet door kon gaan.

Vanavond was het dus weer de hoogste tijd voor een koers in de club van 500 competitie: De Grote Prijs BUKO. Twintig renners zagen het wel zitten en die stonden om 19:00 aan de start om uit te gaan maken wie er met de grote prijs vandoor zou gaan. Een leuke groep renners maar het mag echt wel wat drukker. Dus ik zou zeggen, komt allen volgende week lekker gas geven bij De Mol op donderdagavond in de Club van 500 competitie!

Het waren traditiegetrouw (Enkele uitzonderingen daargelaten) weer prima weersomstandigheden, zonnig en een soms toch nog pittig windje langs het stuk aan de rivier. En dat merkte je vooral goed als het even wat harder ging langs dat stuk.

Na twee ronden neutralisatie wordt de groep na het luiden van de bel in gang getrokken voor 35 loodzware rondjes. Loodzwaar, want met een kleinere groep is het voor iedereen lastig om te schuilen. Gedurende de hele wedstrijd probeerden er mensen weg te rijden maar het lukte niemand om voldoende meters te pakken om echt weg te blijven. Tijdens deze pogingen ging de gashendel soms lekker open en achterin de groep druppelde er af en toe een renner vanaf.

Na 23 rondjes zag Cyriel Hooghwerff een mooie kans om voor het peloton uit te rijden en de winst te pakken namens de nieuwelingen. En dat kon eigenlijk ook niet meer misgaan want hij was de enige deelnemer in deze categorie.

Drie ronden voor het einde, wanneer bij veel mensen de benen al een beetje (behoorlijk) leeg beginnen te raken, werd de groep dan toch nog uit elkaar getrokken. Twee groepjes van vier renners wisten de rest achter zich te laten en kwamen in de laatste ronde bij elkaar om te gaan sprinten voor de winst. Bas van der Poel was de snelste en pakt de Grote Prijs BUKO.

Uitslag bij de A categorie:

  1. Bas van der Poel
  2. Robert Reijers
  3. Rick van der Poel

Uitslag bij de Nieuwelingen:

  1. Cyriel Hooghwerff