shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Grote Prijs ProcessMinded

Grote Prijs ProcessMinded gewonnen door Robert van Dalen

Op donderdagavond is het weer koersen voor een grote prijs en deze keer wordt er gestreden voor de Grote Prijs ProcessMinded. Onder mooie weersomstandigheden en de zware paardenmarktronde van gisteren nog in de benen bij een aantal renners wordt om 19:00 het startsein gegeven voor twee ronden geneutraliseerd en 75 minuten wedstrijd.

De eerste ronden begonnen vrij rustig en de aanvallen waren zo mild dat ze gemakkelijk binnen enkele seconden gepareerd konden worden. Eén renner bleef even vooruit, maar altijd binnen schootsafstand en binnen drie ronden was de groep weer bij elkaar.

Na een klein half uur besluiten de snelle mannen gas te gaan geven en onder aanvoering van onder andere Chris Maas wordt de groep vakkundig uit elkaar getrokken. Acht mannen zijn vertrokken, vier mannen in de achtervolging en de rest druppelt er aan de achterkant langzaamaan vanaf.

Het lukt de vier mannen in de achtervolging nog een aardig tijdje om de acht koplopers in het vizier te houden en twee keer lijkt het zelfs bijna te lukken om aan te sluiten. Hoop doet nog harder rijden maar het lukte niet en uiteindelijk wordt het gat tussen de twee groepen steeds groter.

Na een uur koersen wordt de laatste ronde voor de Nieuwelingen aangekondigd. Chris Noorlander, in de achtervolgende groep had niet in de gaten dat het voor de nieuwelingen was, dus die zette enthousiast volle bak de sprint in om wat punten voor het klassement op te rapen. Dat ging al opvallend gemakkelijk en toen zijn mede-achtervolgers gewoon doorreden na de eindstreep kwam de teleurstelling. Geen punten én nog pakweg 25 minuten gasgeven voor de boeg…

Bij de Nieuwelingen is het Sven van Wijgerden die de Grote Prijs ProcessMinded pakt en Ivan Vermeulen wordt tweede.

Nadat de koplopers de achterblijvers op een ronde hadden gezet wordt het tijd om te gaan sprinten voor de overwinning. Eerst de gedubbelde renners en na 33 ronden valt de beslissing bij de koplopers, op dat moment nog zes renners. Robert Van Dalen is de snelste in de sprint en hij pakt de Grote Prijs ProcessMinded.

Het was een zware week met niet alleen de wedstrijden bij de Mol op maandag, dinsdag en donderdag, maar ook nog eens de paardenmarktronde in Alblasserdam op woensdag (Met renners van DRC De Mol in de hoofdrol!). Alsof dat niet genoeg is, hopen we jullie zaterdag nogmaals te zien bij DRC De Mol, want dan is het alwéér koers (En nog veel meer) tijdens het Lucinda Brand Festival!

Uitslag bij de A Categorie:

  1. Robert van Dalen
  2. Chris Maas
  3. Martijn van der Laan

Uitslag bij de Nieuwelingen:

  1. Sven van Wijgerden
  2. Ivan Vermeulen