shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Grote Prijs Advema

Zinderende hitte, hoge snelheden en een aardige groep renners. Dat wordt dus weer lekker afzien tijdens de Grote Prijs Advema op donderdagavond in de Club van 500 competitie. De auteur maakte zich bij de start al enigszins zorgen om zijn watervoorraad -Slechts één bidon- die al aan het slinken was terwijl we nog stilstonden. De meeste renners hadden vandaag twee bidons mee en dat was ook wel nodig met zulke temperaturen!

Na de twee ronden neutralisatie kon de groep gaan beginnen aan de ruim 60 kilometer koers. En het was meteen raak, het peloton kon direct gaan beginnen met achtervolgen: Twee renners hadden na enkele ronden al een flink gat geslagen. Enkele ronden verder werd het weer dichtgereden en daarna kon het spel beginnen. Verschillende renners proberen weg te komen maar de snelheden van het peloton zijn hoog vanavond en het lukte niemand om weg te blijven.

Terwijl de twee deelnemers bij de nieuwelingen na een uur gaan sprinten voor de overwinning beginnen bij sommige mensen de watervoorraden aardig te slinken. De auteur begint zich écht zorgen te maken over zijn eigen bidon, die steeds lichter begint te voelen terwijl er nog 20 ronden op het bord staan. Cédric de Jager pakt de winst bij de nieuwelingen en kruipt langzaam dichterbij Cyriel Hooghwerff in het eindklassement, maar de marge lijkt vooralsnog groot genoeg voor Cyriel.

Met nog ongeveer 12 ronden te gaan lukt het een groep van 4 renners om weg te komen. Vervolgens vertrekt er een groep van ongeveer 8 renners voor de achtervolging, waaronder de auteur die zich direct afvraagt waar hij aan is begonnen, want het water is op.

Een ronde voor het einde lijkt alles enigszins in elkaar te schuiven, maar een echte massasprint wordt het niet, met kleine verschillen komen de groepjes renners geroosterd over de eindstreep. Het is Jeffrey van den Hoven die als eerste over de finish komt en hij pakt de Grote prijs Advema 2022.

Uitslag bij de A Categorie:

  1. Jeffrey van den Hoven
  2. Tonny Berends
  3. Gerard Kooistra

Uitslag bij de Nieuwelingen:

  1. Cédric de Jager
  2. Cyriel Hooghwerff