shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Robert Reijers wint de GP Vermaas & Apon Bouwmij

Zoals gebruikelijk is het alweer een perfecte zonnige donderdagavond voor een grote prijs en dit keer wordt er gestreden om de grote Prijs Vermaas & Apon Bouwmij. Het lijkt vroeg herfst dit jaar want de Noordkant van het parcours van DRC De Mol ligt al bezaaid met kleine blaadjes die dat mooie geritsel geven als het peloton eroverheen dendert. Van herfst is echter nog geen sprake en dat de bladeren nu al beginnen te vallen heeft vooral met de droogte van de afgelopen weken te maken.

Na twee rondjes neutralisatie wordt iets na 19:00 het startsein gegeven en de groep van 27 renners wordt langzaam in gang getrokken. Het is weer zo’n wedstrijd waarvan je eigenlijk al snel weet dat het erg lastig gaat worden om weg te rijden en een uur lang wordt iedere poging daartoe vakkundig in de kiem gesmoord door het peloton. Daarbij moet er soms wél even flink doorgetrokken worden en al vrij snel in de wedstrijd vallen er renners via de achterkant uit de wedstrijd.

Na een uur wordt er gesprint bij de nieuwelingen. Echt spannend wordt dit niet want de enige deelnemer Cédric de Jager was bij de start al zeker van de winst.

De wedstrijd van de A-categorie begint op een afvalrace te lijken en tegen het einde van de wedstrijd zijn er nog 16 renners over. Demarrages beginnen nu ook wat zorgwekkender te worden en met nog 3 ronden voor het einde lijkt het zelfs bekeken als twee mannen een flink gat weten slaan. Met vereende krachten lukt het de overgebleven groep uiteindelijk dan toch om het gat in de laatste ronde dicht te rijden.

De rest van de laatste ronde gaat heel hard richting de finish. Doortrekken op de heuvel. Snelheid ontwikkelen in het stuk naar beneden. Volle bak door de laatste bocht. Op dit punt moet je al in een goede positie én in de groep zitten om kans te maken. Voor het clubgebouw de gashendel volledig open. De grote Prijs Vermaas & Apon Bouwmij wordt beslist in een sprint tussen de 16 renners waarbij Robert Reijers met een tiende van een seconde verschil de snelste is.

Aanstaande zaterdag is het weer koers op het parcours van De Mol want dan staan de veteranen wedstrijden op het programma. Om 11:00 starten de 60+ en om 12:30 de 50+.

Uitslag bij de A Categorie:
1. Robert Reijers
2. Chris Maas
3. Edwin Brouwers

Uitslag bij de Nieuwelingen:
1. Cédric de Jager