shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

GP Ames Skoda: een pittige wedstrijd

Het einde van het seizoen nadert langzaam en een aantal mensen willen nog wel wat koersen meepakken op het parcours van DRC De Mol. Het wordt dan ook langzaam weer wat drukker op alle avonden en een mooie groep van 36 renners gaan vanavond koersen voor de Grote Prijs Ames Skoda. Niet alleen zijn er weer meer deelnemers maar er staan ook meer toeschouwers, bij het clubhuis, op de brug en langs het parcours. Dat maakt het nét even wat leuker.

Tijdens de eerste 6 ronden zou al blijken dat het een pittige donderdagavond ging worden, want de gemiddelde snelheid staat dan al eventjes boven de 45 kilometer per uur. Een uur lang proberen de avonturiers weg te rijden, maar het wordt iedere keer weer netjes dichtgereden door de taaie hardrijders van het peloton. De avonturiers kunnen goed tegen tempowisselingen en de taaie hardrijders kunnen goed in een strak tempo doorrijden. Dat houdt elkaar perfect in stand en na een uur is dan ook iedereen bij elkaar als de twee nieuwelingen gaan sprinten. Cédric de Jager wint en Cyriel Hooghwerf wordt tweede.

Tijd om even bij te komen van het eerste snelle uur wordt er niet gegeven want het blijft volle bak koers, ook tijdens de laatste 20 minuten! Het peloton is al aardig uitgedund en de gezichten van sommige mannen, zeggen genoeg. Net voor het einde van de wedstrijd begint de uitgedunde groep definitief te breken. Twee renners komen vooruit te zitten en de rest rijdt in grote en kleine groepjes volle bak in de achtervolging. Tim Bierkens is de snelste en pakt de Grote Prijs Ames Skoda.

Uitslag bij de A Categorie:
1. Tim Bierkens
2. Thomas van Bommel
3. Robert

Uitslag bij de Nieuwelingen:
1. Cédric de Jager
2. Cyriel Hooghwerf