shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Laatste race: Grote Prijs Zoomer Makelaardij

Na wekenlang mooi en warm weer tijdens de wedstrijden in de Club van 500 competitie, lijkt het erop dat de laatste wedstrijd wel eens een hele andere en vooral erg natte kan worden. Dat weerhoudt 15 renners er niet van om te komen racen voor de Grote Prijs Zoomer Makelaardij. En er staat nog meer op het spel: De laatste puntjes op de i in het eindklassement van de Club van 500 competitie!

Tijdens de start van de wedstrijd was het al eventjes aan het regenen en het parcours van DRC De Mol is dan al flink nat geworden. En al meteen in de eerste ronde werd niemand gespaard van een flinke spray met zand en modder van zijn voorganger. De wedstrijd wordt al snel zwaar. Ontsnappingen worden gepareerd maar niet zonder enige schade en de groep moet soms alle zeilen bijzetten om bij elkaar te blijven. Al vrij snel in de wedstrijd lukt het drie renners om los te komen én weg te blijven. Iedere poging om het dicht te rijden loopt uit in een half gebroken groep, een uitputtingsslag met weinig resultaat want de voorsprong wordt alleen maar groter.

Een klein uurtje en een spray van een kilo zand, modder, water en allerlei levende en half levende fauna verder is er dan eindelijk de bel voor de laatste ronde. Het begint dan ook al vrij snel schemerig te worden. In de kopgroep is Rick van der Poel de snelste en hij wint de Grote Prijs Zoomer Makelaardij. De verzopen, zanderige en onherkenbare renners in de groep daarachter sprinten voor de laatste punten die er te halen zijn voor het klassement want daar zaten nog wat kleine verschuivingen in het verschiet.

Bij de nieuwelingen wint Cédric de Jager. Met een relatief kleine groep wordt uiteindelijk één van snellere wedstrijden van de competitie gereden. 43,5 kilometer per uur gemiddeld in combinatie met de natte (weers)omstandigheden heeft het voor de meesten weer een lekker zwaar donderdagavondje gemaakt.

Direct na de wedstrijd is er de prijsuitreiking in het clubhuis. Niet alleen voor de grote prijs van vandaag maar ook voor het eindklassement waarbij Rick van der Poel de winnaar is bij de A categorie en Cyriel Hooghwerff bij de nieuwelingen.

We kunnen wel zeggen dat we terug kunnen kijken op een mooie Club van 500 competitie! Vanaf 31 maart tot en met 8 september zijn er 19 wedstrijden gereden waarvan 9 keer een Grote Prijs. In totaal hebben er 145 renners en (enkele) rensters deelgenomen. Waaronder renners die slechts één keer kwamen maar ook enkelen die bijna geen wedstrijd hebben gemist. Eén renner in de A categorie pakte 5 overwinningen en de winnaar in het eindklassement bij de nieuwelingen pakte er maar liefst 8. Er zijn 607 rugnummers uitgegeven gedurende de hele competitie en op 2 mei hadden we de grootste groep met 43 renners. De auteur eindigde op een mooie 15 plek in het eindklassement maar zijn aandacht was natuurlijk vooral gericht op het verslagleggen van de wedstrijden 🙂

Uitslag GP Zoomer Makelaardij:
1. Rick van der Poel
2. Casper van der Wulp
3. Harmen Brandwijk

Nieuwelingen:
1. Cédric de Jager
2. Cyriel Hooghwerff

Eindklassement Club van 500:
1. Rick van der Poel
2. Chris Maas
3. Casper van der Wulp

Nieuwelingen:
1. Cyriel Hooghwerff
2. Cédric de Jager