shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Lucinda Brand terug op het podium

Lucinda Brand is na haar blessure eindelijk weer terug in competitie. Het herstel van de in Tabor opgelopen handbreuk duurde vanwege enkele lichte complicaties wat langer dan gehoopt en bovendien liep Lucinda ook nog een zware verkoudheid op!

Tijdens een trainingsstage op het Spaanse Mallorca kon de Dordtse uitzieken en daarna met haar teamgenoten van de wegploeg Trek Segafredo werken aan haar come back in het veld. Dat lukte uitstekend, want bij haar terugkeer werd in de eerstvolgende cross, de Exact Zilvermeercross in het Belgische Mol, een knappe 2e plaats gehaald achter haar talentvolle ploeggenote Shirin van Anrooij.

Vervolgens stond op 2e Kerstdag de UCI World Cup in Gavere op het programma. Onder extreem zware omstandigheden werd hier de strijd aangegaan met de wereldtop. Ondanks wat fouten in de beginfase van de wedstrijd, herstelde Lucinda zich fantastisch en knokte zij zichzelf terug in achtervolging op haar leidende teamgenote Shirin van Anrooij. Met een ultieme krachtsinspanning wist onze Molrenster de koploopster te achterhalen, maar toen was de pijp leeg en moest Lucinda haar 2e plaats verdedigen tegen haar jongere landgenote Puck Pieterse (Alpecin- De Ceuninck), die eerder door materiaaldefect was teruggeslagen. De 2e plaats werd door Lucinda succesvol verdedigd, waardoor deze worldcup wedstrijd wederom een volledig Nederlands podium opleverde (zie foto).

Het zijn drukke dagen in de veldritwereld, want de andere dag stond voor Lucinda alweer de Superprestige veldrit van Heusden Zolder in haar agenda. Onze Baloise-Trek lion maakte vanaf de start deeluit van een vijf rensters tellende kopgroep, maar had op het snelle circuit duidelijk last van de zware wedstrijd van de vorige dag. Toen landgenotes Ceylin Del Carmen Alvarado (Alpecin- De Ceuninck) en Inge van der Heijden(777) na wat foutjes van hun medevluchters de aanval inzetten, verzuimde klassementsleidster Denise Betsema (Pauwels Sauzen – Bingoal) om adequaat te reageren en waren de vogels gevlogen. In de snelle laatste ronde trok Alvarado  de zege naar zich toe en verwees Lucinda na een knappe finale haar medevluchters, de Italiaanskampioene Silvia Persico en Denise Betsema naar de 4e en 5e plaats.

Lucinda hoopt in de komende X2O-veldritten in achtereenvolgens Baal, Herentals en Koksijde haar vorm nog verder aan te scherpen, om zo gereed te zijn voor het nationaal kampioenschap in Zaltbommel (15 januari) en het wereldkampioenschap in Hoogerheide (4 februari).