shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Lucinda pakt brons op WK veldrijden

Het wereldkampioenschap veldrijden in het Brabantse Hoogerheide is voor Lucinda Brand succesvol verlopen. Na een moeizaam verlopen seizoen knokte onze Molrenster zich op het selectieve parcours op de Brabantse Wal naar een prachtige podiumplaats. Lucinda kende een uitstekende start en sloot in het bijzijn van de Italiaanse Silvia Persico aan bij haar leidende landgenoten Puck Pieterse en Fem van Empel. Nadat Lucinda in de bospassage van het parcours zich ontdeed van haar Italiaanse opponente ontstond zelfs even een Nederlands trio aan de leiding van de wedstrijd. Totdat Puck Pieterse in het bos een slippertje maakte en Van Empel haar kans schoon zag! De favoriete Brabantse versnelde en nadat Pieterse op haar beurt afstand nam van Lucinda, viel de wedstrijd in een plooi en waren de podiumplaatsen verdeeld. Fem van Empel bekroonde haar fantastische seizoen met een welverdiende wereldtitel en Puck Pieterse moest zich met het zilver tevreden stellen. Lucinda greep naar volle tevredenheid het brons. De sprint om de 4e plaats tussen Ceylin Del Carmen Alvarado en Silvia Persico werd vervolgens gewonnen door de Italiaanse. De suprematie van de Nederlandse vrouwen werd nogeens benadrukt in de uitslag, waarin zeven Nederlandse vrouwen zich bij de eerste acht schaarden.

uitslag WK elite vrouwen

In de door Thibau Nys gewonnen wedstrijd bij de beloften verraste Papendrechter Lucas Jansen met een schitterende 9e plaats!