shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

De Grote Prijs Stay Connect

Op woensdagavond 12 April wordt de tweede grote prijs van de nieuwe woensdagavondcompetitie gereden; De Grote Prijs Stay Connect. Voor een mooie groep renners en één renster dus weer een mooie gelegenheid om een potje te komen hardrijden bij DRC De Mol.

Het wil maar niet warm worden in 2023. Ook vanavond was het weer goed fris, vooral door het gure matige windje uit het Zuiden. Nog even geduld, de weermannen en vrouwen zijn het erover eens dat het volgende week écht lente wordt. Mét bijbehorende temperaturen en koersen-in-korte-broek garantie!

Dat windje lijkt geen grote invloed te hebben op de wedstrijd, alhoewel het voor sommige renners en rensters nét de genadeklap blijkt, op het stukje na de rivier. Even die koude tegenwind en dan dat klimmetje waarop soms stevig wordt doorgetrokken. En er wordt al zo hard gereden, ook vanavond weer.

Na de nodige vruchteloze pogingen van enkele avonturiers lukt het halverwege de wedstrijd twee mannen om weg te rijden uit het peloton. En ondanks de pogingen van de gekende hardrijders van de woensdagavond, lukt het ze om een flink gat te slaan én voor de rest van de wedstrijd weg te blijven.

Terwijl Cyriel Hooghwerff de winst pakt bij de nieuwelingen, besluiten nog twee renners de achtervolging op de kopgroep in te zetten. Ze gaan flink aan de bak want ze weten al snel uit de greep van het peloton te blijven, en kunnen uiteindelijk zelfs aansluiten bij de twee mannen voorin, mede dankzij het beulswerk van Bart Hordijk.

De kopgroep van vier blijft vooruit en hoewel het peloton toch gestaag wat dichterbij komt, kunnen ze in de laatste ronde gaan uitmaken hoe de uitslag eruit gaat zien.

Daan Den Breejen is uiteindelijk de snelste in de sprint en pakt de Grote Prijs Stay Connect.

Uitslag bij de A categorie:

1. Daan den Breejen
2. Ronald v.d. Laar
3. Peter Visscher

Uitslag bij de Nieuwelingen:

1. Cyriel Hooghwerff