shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Grote prijs DPX Power

Zoals beloofd, minder koud tijdens de 3e grote prijs van de woensdagavondcometitie, de Grote prijs DPX Power. Een mooie gelegenheid voor een korte broek, dachten de 50 renners die om 19:00 aan de start staan op het parcours van DRC De Mol. Maar toch wéér dat nare frisse windje…

De wedstrijd begint zoals verwacht, hoge snelheden, ontsnappingen en terugfluitacties vanuit het peloton. Wanneer na een tijdje koersen de gemiddelde snelheid boven de 44 km per uur kruipt, lukt het drie renners om een mooie voorsprong te pakken.

De drie blijven op het lange stuk in zicht en terwijl voorin het peloton de achtervolging wordt ingezet, worden achterin alle zeilen bijgezet om erbij te blijven. Langs de rivier en op de kant, door dat nare frisse windje. Daarna volle bak de heuvel op. Naar beneden, heel snel drie tandjes opschakelen, terug in de beugels en de bocht in. Hier moet je snelheid hebben, want de mannen voorin trekken direct na de bocht weer door. Langs het clubhuis, waar we vandaag veel toeschouwers hebben. Op het lange stuk op een lint dik boven de 50 kilometer per uur langs het clubhuis. Tijdens het geweld wint Tim Verwolf na een uur koersen bij de Nieuwelingen. Terwijl het peloton -eindelijk- weer in elkaar schuift, wordt met lede ogen vanuit de achterhoede gezien dat de mannen voorin de boel wéér in gang trekken, want die kopgroep blijft maar weg.

Het mocht niet meer baten, want de kopgroep weet met een mooie voorsprong vooruit te blijven en zij mogen het onderling gaan uitmaken. Bart Hordijk is de snelste pakt de Grote Prijs DPX Power.

Uitslag bij de A categorie:

1. Bart Hordijk
2. Arjan van de Minkelis
3. André Huijzer

Uitslag bij de Nieuwelingen:

1. Tim Verwolf
2. Cyriel Hooghwerff
3. Luke Chow