shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Lucas Janssen wint Grote Prijs Rogelli

Woensdagavond 17 mei staat in het teken van de Grote Prijs Rogelli en om 19:00 vertrekt een groep van 25 voor een mooie anderhalf uur wedstrijd. En er zitten weer een paar namen tussen! Niet alleen de gekende hardrijders van de woensdagavond maar ook World-Tour renner Julius van den Berg had wel zin in een potje hardrijden op het parcours van DRC De Mol.

Het is best aardig weer, dat mocht ook eindelijk wel keer. Maar dat -nog steeds ietwat- frisse windje lijkt toch een abonnement op de woensdagavond te hebben…

De eerste 3 ronden van de wedstrijd blijft de groep nog bij elkaar maar als de gashendel voorin open gaat, valt alles binnen no-time uit elkaar. Door alle zeilen bij te zetten ontstaan er 2 groepjes, enkele afvallers achterin en niet veel later een mooie kopgroep voorin de wedstrijd.

Dit zijn dé wedstrijden waarop je moet blijven rijden, doorbijten, gas geven, renners oppikken en op de juiste momenten weer aanhaken bij groepjes als je punten bij elkaar wil sprokkelen! Enkele renners ruiken hun kansen en er wordt dus ook lekker aangepoot om enigszins in de race te blijven voor die felbegeerde punten. De enige deelnemer bij de Nieuwelingen, Cyriel Hooghwerff verstevigd zijn plek in het klassement na 33 ronden.

De tweede groep krijgt onderweg nét voor het heuveltje gezelschap van een konijn maar die wordt door André Huijzer op vakkundige wijze weer terug de struiken in gejaagd. Voorin de wedstijd gaat het intussen écht los en de kopgroep weet een aardige voorsprong op te bouwen.

Na anderhalf uur wordt de laatste ronde ingezet en probeert Julius van den Berg nog weg te komen uit de kopgroep. Vroeg in de sprint komen er weer drie mannen overheen en het is Lucas Janssen die de grote prijs Rogelli pakt. Ronald van der Laar pakt met zijn tweede plek de leiding in het klassement.

Uitslag bij de A categorie:

1. Lucas Janssen
2. Ronald v.d. Laar
3. Jeroen Bijnagte

Uitslag bij de Nieuwelingen:

1. Cyriel Hoogwerff