shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

D. den Breejen wint Grote Prijs Klijnhout fietsen

Recept voor de Grote Prijs Klijnhout fietsen: Taai windje vanuit het Noordoosten, mooi weer, een flink pak hardrijders, en een mooie opkomst van 47 renners en rensters. Dan weet je dat het weer zo’n woensdagavond gaat worden. World-tour renner Julius van den Berg vond het vorige week zo gezellig bij DRC De Mol dat hij vanavond weer present was!

Om 19:00 mocht de groep weer vertrekken voor twee ronden geneutraliseerd. Dat ging nog wel. De daaropvolgende halve ronde was ook nog wel te doen. Daarna werd de wedstrijd geopend door de eerste ontsnappingen, en dat hield eigenlijk niet meer op tot het einde van de wedstrijd. Het wordt écht weer zo’n woensdagavond…

Als na zo’n 30 minuten het peloton eventjes in 3 stukken breekt waarbij alle zeilen moeten worden bijgezet, gaat bij een aantal renners achterin het licht uit. Eén ronde vol doortrekken is nog wel te behappen maar 3 achter elkaar is wat té gortig. Voorin schijnen ze er wel plezier in te hebben, want het spelletje tussen de ontsnappers en de dichtrijders blijft onverminderd doorgaan.

Na een klein uurtje gas geven is het Cyriel Hooghwerff die de overwinning pakt bij de nieuwelingen. Zijn klassement begint er rooskleurig uit te zien.

Deze wedstrijd zal beslist gaan worden in een massasprint, dat kon eigenlijk niet anders. De omstandigheden en de snelheid van het peloton zijn vanavond genadeloos voor de avonturiers. Na 36 ronden en bijna 45 km per uur gemiddeld op de teller, valt dan ook pas de beslissing. Daan Den Breejen is de snelste in de massasprint en wint de Grote prijs Klijnhout fietsen.

Volgende week woensdagavond is het weer koers bij De Mol. Geen grote prijs maar de liefhebbers kunnen zich gaan amuseren op een heerlijk ‘Rondje Andersom’.

Uitslag bij de A Categorie:

1. Daan den Breejen
2. Jeroen Bijnagte
3. Tim Bierkens

Uitslag bij de Nieuwelingen:

1. Cyriel Hooghwerff
2. Luke Chow
3. Simone Linders