shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Grote prijs Ames Skoda gewonnen door Daan

Op woensdagavond 7 juni is er na het gevreesde rondje andersom van vorige week weer een grote prijs te winnen, de grote prijs Ames Skoda. Het is perfect fietsweer en om 19:00 vertrekken de 29 renners voor twee ronden neutralisatie en een mooie snelle wedstrijd.

Met een relatief kleinere groep weet je dat het vroeg of laat lastig kan gaan worden. De eerste serie ronden lopen nog aardig en de groep blijft bij elkaar. Enkele kleine uitlooppogingen worden vrij gemakkelijk gepareerd. Hoge snelheid, maar het lijkt allemaal aardig te gaan. In de achtste ronde is het dan toch écht koers geworden en binnen enkele seconden wordt de hele groep uit elkaar gereden. 11 renners hebben elkaar voorin gevonden en de rest rijdt alleen of in kleine groepjes op achterstand. Het kan in een seconde omslaan en als je niet oplet, dan lig je eraf, zo blijkt maar weer!

Veel tijd om even bij te komen is er niet, want halverwege de wedstrijd smelt de tweede groep samen, gaat de gashendel weer open en enkele ronden later kunnen ze weer aansluiten bij de 11 hardrijders. Niet vanzelf, want sommige renners waaronder de schrijver van dit verslag moeten serieus in het rood om het wiel te pakken.

Na 32 mooie zware ronden gaan de gedubbelde renners uit de wedstrijd en kunnen de 11 hardrijders onderling gaan uitmaken wie de grote prijs Ames Skoda pakt. Martijn van Der Laan probeert het samen met een bondgenoot nog in de laatste ronde maar het loopt uiteindelijk uit op een sprint waarbij Daan den Breejen op een haarlengte voorsprong de winst pakt.

Volgende week woensdag is er weer een grote prijs bij DRC De Mol en wij denken dat het prima fietsweer gaat worden, dus tot dan!

Uitslag bij de A categorie:

1. Daan den Breejen
2. Lennart van Houwelingen
3. Jeroen Bijnagte