shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Nils van Kooij wint Grote Prijs Dura Vermeer

Perfect weer om een wedstrijd te rijden op het parcours van DRC De Mol! 26 renners melden zich om 19:00 bij de start voor de Grote Prijs Dura Vermeer. Met deze warmte kun je het beste aan de linkerkant in de schaduw gaan staan, anders ben je voor de start al oververhit.

De twee ronden geneutraliseerd gaan zoals verwacht, lekker rustig en eigenlijk wel prima met dit warme weer. Stilte voor de storm, want iedereen weet dat het weer een taaie woensdagavond gaat worden.

Als de bel gaat voor de start van de wedstrijd, begint het spel van wegrijden en terughalen. En dat zal de hele wedstrijd zo blijven. De groep blijft onverwacht goed bij elkaar ondanks dat er soms behoorlijk wordt doorgetrokken om een avonturier in te rekenen.

Vanavond een extra spelelement: Van die hele kleine vliegjes waar sommigen helemaal geen last van hebben en anderen juist heel veel. Kleur van het tenue? De schrijver van dit verhaaltje heeft er minstens 25 van achter de kiezen, al dan niet weggespoeld met het toch al zo schaarse water.

Na een uur koers lijkt het te gaan uitdraaien op een massasprint. Niemand komt weg en alles blijft bij elkaar. Cyriel Hoogwerff wint bij de Nieuwelingen. 6 ronden voor het einde besluit Rick van der Poel te vertrekken en hij weet een behoorlijk gat te slaan. Met vereende krachten wordt ook hij weer terug tot de orde geroepen.

Pas in de laatste ronde wordt toch nog de beslissende slag gemaakt. Nils van Kooij rijdt weg en even later ook Mike Kruijthof in een poging om bij de koploper te komen. Dat lukt niet maar ze blijven beiden voor de groep uit en Nils van Kooij wint de Grote prijs Dura Vermeer met 8 seconden voorsprong op het inmiddels geroosterde peloton. Mike Kruijthof zit ertussen en Daan Den Breejen wordt derde in de sprint van het peloton.

Volgende week woensdagavond geen competitie maar hebben we de clubkampioenschappen. De start is om 19:00, alleen voor Mol-leden en er wordt in verschillende categorieën gereden. We rekenen op een flink peloton Mol-renners!

Uitslag bij de A categorie:

1. Nils van Kooij
2. Mike Kruijthof
3. Daan Den Breejen

Uitslag bij de Nieuwelingen:

1. Cyriel Hoogwerff
2. Luke Chow