shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Lucas Janssen clubkampioen 2023

De weg naar het parcours van DRC De Mol, die kan ik wel dromen. Zo ook weer op woensdagavond 21-6-2023, maar dit keer ben ik onderweg voor een speciale gelegenheid: De jaarlijkse clubkampioenschappen! Dat is een mooi hoogtepunt tussen de competitiewedstrijden door. Een wedstrijd met nét wat meer jus, publiek en misschien ook wel extra ambities.

Terwijl er bij de inschrijftafel nog wat underdogposities worden ingenomen, is in de kleedkamer het grote indekken begonnen. De verhalen over onverwacht slechte benen op de heenweg en het plotselinge verkoudheidje kennen we inmiddels net zo goed als de weg naar het parcours.

Om 19:00 is het gezamenlijke vertrek van de 48 deelnemers in de verschillende categorieën en na ongeveer 5 ronden begint de strijd. Volle bak de heuvel op om proberen weg te rijden afgewisseld met terughaalacties van het peloton. Met veel verschillende categorieën is het onvermijdelijk dat het peloton uit elkaar valt en dat gebeurt dan ook in de 10de ronde, wanneer de kleppers voorin nog maar een keertje gas geven voor twee ronden onafgebroken. Achterin komen er een hoop renners bij elkaar in een tweede groep en ook daar blijft het een wedstrijd, want er zitten allerlei categorieën tussen.

De renner die in de kleedkamer nog slechte benen had, blijkt ‘onverwacht’ toch weer aardig fris te kunnen trappen, evenals zijn verkouden concurrent. Na 45 minuten worden de eerste categorieën één voor één opgeroepen voor de laatste ronde en worden de eerste winnaars bekend.

Er blijven 25 renners over aan de voorkant van de wedstrijd en ondanks de vele pogingen om weg te rijden, lukt het niemand om weg te blijven. Er wordt zo hard gereden door deze groep dat iedere poging kansloos blijkt te zijn. De teller staat tijdens de hele wedstrijd rond de 45 kilometer per uur gemiddeld.

Verder naar achteren rijdt iedereen zijn eigen koers, en de avonturiers uit de grote tweede groep hebben inmiddels weer aangepikt bij de voorbijrazende eerste groep. Blijven rijden voor een zo goed mogelijke uitslag! Na anderhalf uur gaan de gedubbelde renners eruit. Niet zomaar, want er wordt nog gesprint waar mogelijk voor dat ene extra plekje.

Het is Lucas Janssen die tegen het einde van de wedstrijd een massasprint niet wil afwachten. Hij gaat ervandoor, kijkt nog één keer achterom naar de inmiddels geroosterde en uitgerookte groep en besluit dat dit een zeer geschikt moment is om clubkampioen te worden. En dat lukt, met vier seconden voorsprong. Jarno Dorst wordt tweede en Arje de Waard derde in de sprint van de rest.

Het blijft nog lang druk bij het clubgebouw van DRC De Mol want er wordt nog veel nagepraat over de wedstrijd én iedereen blijft nog even voor de prijsuitreiking en om de huldiging van de clubkampioen van 2023, Lucas Janssen te zien.

Uitslag Elites:

1. Lucas Janssen
2. Jarno Dorst
3. Sander Lodder

Uitslag beloften:

1. Daan Den Breejen
2. Micha Mouthaan
3. Peter Paul Stolk

Uitslag Amateurs:

1. Arje de Waard

Uitslag Sportklasse :

1. Chris Maas
2. Edwin Brouwers
3. Robert van der Poel

Uitslag Junioren:

1. Cédric de Jager
2. Harmen Fluitsma

Uitslag Startlicentie:

1. Merijn Dam
2. Stefan Kramer
3. Arjan Kamberg

Uitslag Nieuwelingen:

1. Cyriel Hooghwerff
2. Julian Doornhein

Uitslag Dames:

1. Annieta Alblas
2. Anneke Lubeek
3. Iris Verschuren

Uitslag ID:

1. Jean Hamers
2. Roxanne De Boeff
3. Ardjan Alting