shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Lennart van Houwelingen 1e Grote Prijs GP Cycling.

Na de clubkampioenschappen van twee weken geleden en het rondje andersom van vorige week is het op woensdag 5-7-2023 weer tijd voor een Grote Prijs in de woensdagavondcompetitie: De Grote Prijs GP Cycling, één van de hoofdsponsors van DRC De Mol.

Alle ingrediënten zijn vanavond aanwezig voor een pittige afvalrace. De storm van vandaag is gaan liggen maar er staat nog steeds een behoorlijke wind. Een klein groepje renners, met een paar serieuze snelheidskanonnen en anderhalf uur koers. Met dank aan de opruimploeg die voor aanvang van de wedstrijd de takken hebben opgeruimd kan de groep van 16 mannen om 19:00 vertrekken.

De eerste helft van de wedstrijd verloopt nog vrij soepel voor de meeste renners. Enkele uitlooppogingen worden gepareerd en de groep blijft goed bij elkaar, onder aanmoedigingen van Arjan Arendse, de MC van vanavond. Cyriel Hooghwerff wint bij de Nieuwelingen. De groep begint inmiddels wel wat scheuren te vertonen.

Op het moment dat drie mannen op avontuur gaan en een groot gat weten te slaan begint de verwachtte afvalrace. Zo ver mogelijk voorin blijven en jezelf helemaal leegrijden als je punten wil meepakken! Er wordt hard doorgetrokken maar het lukt niet meer om dichterbij de drie koplopers te komen. Aan de achterkant vallen de renners er één voor één vanaf.

Wat overblijft is een groepje van 5 renners die zich realiseren dat ze nooit meer bij de snelle kopgroep van drie komen maar wél ‘lekker in de punten’ zitten te fietsen.

Lennart van Houwelingen wint na een kleine anderhalf uur koers de sprint en daarmee de Grote Prijs GP Cycling. De vijf achtervolgers melden zich anderhalve minuut later uitgewrongen maar voldaan sprintend voor de punten bij de meet.

Succes aan alle Mol-renners én de twee hoofdsponsors van vandaag die morgen meedoen in de Slag van Ambacht!

Uitslag bij de A categorie:

1. Lennart van Houwelingen
2. Sander Spoolder
3. Peter Paul Stolk

Uitslag bij de Nieuwelingen:

1. Cyriel Hooghwerff
2. Julian te Winkel