shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Lucinda Brand klaar voor Tour de France Femmes

Lucinda Brand heeft in haar voorbereiding op de Tour de France voor vrouwen met een indrukwekkende zege in de Belgisch–  Nederlandse “Baloise Ladies Tour” bevestigd, dat ze deze week met vertrouwen kan afreizen naar Clermont-Ferrand, waar zondag de belangrijkste Franse rittenkoers voor vrouwen van start gaat. Lucinda ondervond afgelopen week tot haar grote tevredenheid, dat de recente hoogtestage in het Italiaanse Livigno haar vruchten heeft afgeworpen.

In de proloog van de Baloise Ladies Tour gehouden op de stormachtige boulevard van Vlissingen snelde Lucinda meteen naar een supersnelle tijd, die met “slechts” 0,32 seconden werd verbeterd door DSM-firmenich-renster Charlotte Kool. Aangezien de volgende drie aankomsten in achtereenvolgens Zwevelgem, Zulte en Knokke-Heist met een massasprint in het voordeel van de razendsnelle Kool werden betwist, keek Lucinda bij aanvang van de hierop volgende individuele tijdrit, door de door Kool verzamelde bonificatieseconden, tegen een achterstand van 20 seconden aan. Op het technische parcours van Knokke-Heist langs de van het WK bekende Damse Vaart kon Lucinda haar vaardigheden prima etaleren en moest Charlotte Kool bijna anderhalve minuut prijsgeven op onze Molrenster, die hiermee de leiding in het algemene klassement veroverde. Lucinda greep de zege in de individuele tijdrit in een tijd van 22 minuten en 43 seconden (moyenne 45.165 km) en werd op respectievelijk 13 – en 20 seconden gevolgd door de Britse Anna Henderson (Team Jumbo-Visma) en Deenskampioene Emma Norsgaard (Movistar Team) die beiden een gooi naar het eindpodium deden.

De afsluitende etappe met start en finish in Deinze werd gekenmerkt door een vroege ontsnapping, die in de finale met minimaal verschil standhield. Lucinda verdedigde haar paarse leiderstrui met verve, hierbij volledig ondersteund door haar overgebleven Lidl-Trek ploeggenoten Lisa Klein en Ilaria Sanguineti. De etappezege ging naar de Servische Jelena Erić  (Movistar Team) en Lucinda verzekerde zichzelf met een degelijke 4e plaats van de welverdiende eindzege!

 

uitslag Baloise Ladies Tour 2023 (procyclingstats.com)