shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Bijnagte wint Grote Prijs Zoomer Makelaardij

Op woensdagavond 19-7-2023 is het weer koers op het parcours van DRC De Mol en dit keer wordt er door een mooie groep van 24 renners gestreden voor de Grote Prijs Zoomer Makelaardij. Een paar druppels regen tijdens het warmrijden en dat windje weer, op het stuk langs de rivier. Maar vanavond minder hard dan de laatste keren.

Na de gebruikelijke twee geneutraliseerde ronden vertrekt de groep en beginnen de renners met de beste benen met aanvallen. Het wordt zo’n wedstrijd wordt waarbij je moet blijven opletten om erbij te blijven want er vallen continue gaatjes in de groep. Soms valt het even uit elkaar maar met moeite komt iedereen toch steeds weer bij elkaar. Blijven opletten want je weet dat het ieder moment helemaal uit elkaar kan vallen!

En in de elfde ronde gebeurt het. Er wordt zo hard doorgetrokken dat er verschillende grote en kleine groepjes ontstaan. Voorin de wedstrijd komen de 9 snelste renners bij elkaar en voor de andere 15 loopt de achterstand snel op en maken geen kans meer op de winst. (Maar nog wél voor de punten, dus blijven rijden en aanhaken waar je kan!)

Pakweg halverwege de wedstrijd, in de 18de ronde weten een aantal renners weer aan te haken, sommigen niet al te soepel meer maar erbij is erbij. De tweede helft van de wedstrijd loopt iets gemakkelijker lijkt het, alhoewel het nog steeds opletten blijft, want er wordt soms hard doorgetrokken om ontsnappers weer terug te halen. Intussen pakt Cyriel Hooghwerff de winst bij de Nieuwelingen, als enige deelnemer in deze categorie.

De gedubbelde renners gaan sprinten voor de plekken vanaf plek 10 én bijbehorende punten. De 9 overgebleven snelheidskanonnen rijden nog 5 ronden verder. Arjan van de Minkelis probeert in de voorlaatste ronde alleen weg te rijden en slaat daarbij nog een mooi gat maar ook hij wordt toch weer vakkundig in de kraag gevat. Jeroen Bijnagte is de snelste in de sprint die volgt en hij pakt de Grote Prijs Zoomer Makelardij.

Volgende week woensdag is er geen wedstrijd bij DRC De Mol, in verband met de Paardenmarktronde in Alblasserdam.

Uitslag bij de A categorie:

1. Jeroen Bijnagte
2. Sander Lodder
3. Peter Visscher

Uitlag bij de Nieuwelingen:

1. Cyriel Hooghwerff