shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Selena Bas sprint naar de winst in 8 van chaam

IMG-20230728-WA0013.jpg

Afgelopen woensdag stond de Acht van Chaam op programma. Onder droge omstandigheden werd er gestart. Na 1 ronde koers probeerde Selena weg te komen maar werd weer teruggehaald.

Ondertussen had de zon alweer plaatst gemaakt voor regen helaas. Beetje bij beetje dunde het peloton uit. Het bleef onrustig in het peloton met diverse uitlooppogingen en in ronde 4 was het raak. 3 rensters reden weg uit het peloton. Het gat bleef lang rond de 10 sec en er sloot nog 1 renster aan. Nu 2 nieuwelingen en 2 junioren aan kop met daar achter het jagende peloton. Het gaatje bleef een paar ronden schommelen rond de 15 sec. In de kopgroep was er goede samenwerking.

Uiteindelijk 3 rensters over doordat 1 medevluchtster lek reed. Er waren ondertussen ook nog wat punten voor de leiderstrui en premiesprints op te halen maar de 3 lieten deze lopen om zo de goede samenwerking niet te verstoren. Dit resulteerde in een steeds grotere voorsprong op het peloton van zo’n 40 sec. Helaas achterin het veld nog 3 valpartijen. Voor deze rensters spoedig herstel.

De laatste ronde zakte het tempo en maakten de 2 nieuwelingen en 1 junior zich klaar om uit te maken hoe de verdeling zou zijn voor het podium. Aangezien 1 junior erbij zat met grote verzet was nu zaak om rustig te blijven. Selena bleef geduldig wachten en wachten op wie de 1ste aanzet zou geven. Vanuit het 2de wiel wist Selena naar de overwinning te sprinten. Aangezien de rensters gelijk stonden voor de puntentrui betekende de overwinning ook hierin winst voor Selena. Super gedaan.

Na koers nog even koers kijken en de verdiende appelflappen naar binnen werken:) foto Björn van der Schoot