shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Bram van Herk wint Grote Prijs Bloemensjop

Het lijkt alweer een tijdje geleden maar op woensdagavond 9-8-2023 hebben we dan toch eindelijk weer mooie weersomstandigheden én een mooie Grote Prijs: De GP Bloemensjop met prijzen voor de eerste tien én een met een tussensprint. Een mooi recept voor een mooie wedstrijd.

Na de twee geneutraliseerde ronden vertrekt de groep van 38 en vrijwel meteen wordt de toon gezet: Aanvallen van voren, peloton op een lint een flink aanpoten achterin om erbij te blijven.

Al vrij snel in de wedstrijd weten 7 hardrijders elkaar te vinden. Het gat wordt snel groter en groter en ondanks de pogingen van het peloton om ze in de kraag te vatten, lijkt dit de beslissende slag te gaan worden.

De winnaar van de tussensprint, wordt vanuit de kopgroep gewonnen door Jarno Dorst en bij de nieuwelingen is het Tim Verwolf die de grote prijs wint. Niet lang daarna wordt het peloton op een ronde gezet door de kopgroep. Die hebben serieus doorgereden!

Er zijn nog wat laatste punten te verdelen, dus nog steeds proberen er groepjes weg te rijden. De schrijver van dit verhaal komt ergens tussen het peloton en zo’n groepje terecht. Volle bak doorgaan dus! Het groepje komt langzaam dichterbij maar de benen beginnen leeg te lopen. Heel even is er een moment waarop de groep voorin binnen schootsafstand lijkt de zijn. Heel even achterom kijken, het peloton lijkt ver weg. Dit is de kans voor die paar punten! Maar het wil niet harder. Het groepje lijkt langzaam weer verder weg te raken. Je voelt het peloton als een stel hongerige wolven dichterbij komen. Aanhaken lukt nog nét, uitgewrongen en leeggelopen. Niet veel later wordt de groep avonturiers ook weer teruggepakt.

Nadat het peloton heeft gesprint voor de overgebleven punten, kan de kopgroep onderling gaan uitmaken wie er met de prijzen vandaar gaan. Een valpartij in de bocht loopt gelukkig goed af met wat schaafwonden en een gemiste kans op de winst. De Grote Prijs Bloemenshop wordt in de sprint van vijf gewonnen door Bram van Herk.

Uitslag bij de A categorie:

1. Bram van Herk
2. Arjan van de Minkelis
3. Jarno Dorst

Uitslag bij de Nieuwelingen:

1. Tim Verwolf
2. Maud van Izerloo
3. Rick Versloot