shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Bram van Herk wint ook Grote Prijs JW Vastgoed

Soms heb je van die avonden bij DRC De Mol waarop je vooraf al weet dat het een stevig potje hardrijden gaat worden en dat is zeker weer het geval tijdens de Grote Prijs JW Vastgoed op woensdagavond 16 augustus. Een flinke groep renners, perfecte weersomstandigheden met weinig wind en een op hol geslagen kopgroep. Bijna de hele wedstrijd zal het peloton op een lint worden getrokken, geroosterd en op de pijnbank worden gelegd.

Een mooie opkomst van 44 renners vertrekt om 19:00 met vrij veel toeschouwers bij het clubhuis en langs het parcours. Hopelijk blijft dat zo, de resterende drie wedstrijden!

Al vroeg in de wedstrijd komt een snelle kopgroep van drie man op voorsprong. Met daarin Bram van Herk, die vorige week won en dat kunstje nog wel een keer wilde proberen. Arjan van de Minkelis die zijn eerste plek in het klassement nog eens flink wilde verstevigen en hardrijder Maarten Speksnijder die dacht: Da’s een mooi groepje, ik ga mee!

Ondanks alle pogingen vanuit het peloton, waaronder de vijf mannen van JW Vastgoed die één voor één nog probeerden het gat te dichten, verdwijnt de kopgroep al snel uit het zicht. Na 23 ronden pakt Cyriel Hooghwerff met een centimeter voorsprong de winst bij de Nieuwelingen.

Na een klein uurtje hardrijden staat er 44 kilometer per uur gemiddeld op de tellers van de renners in het peloton en met die snelheid, sluit de kopgroep weer vrolijk aan, achterin. Nouja, vrolijk waarschijnlijk niet helemaal meer, want die moeten écht serieus hebben doorgetrapt! Een herhaling van vorige week en een pijnlijke fietsles voor de renners die wederom de slag hebben gemist.

Ondanks de hoge snelheden zijn er nauwelijks renners die gelost zijn uit het peloton en dus wordt het na ruim een uur koersen een mooie massasprint voor de plekken en punten vanaf plaats 4. De drie koplopers rijden nog vier ronden verder.

In de sprint van drie is het Bram van Herk die net als vorige week weer nét iets sneller is dan Arjan van de Minkelis en hij pakt de Grote prijs JW Vastgoed. Maarten Speksnijder wordt derde. De eerste plek in het klassement lijkt na vandaag zo goed als zeker gesteld voor Arjan, met nog drie wedstrijden te gaan maar nog een wedstrijd winnen, zal een extra mooie kers op de taart zijn!

Uitslag bij de A categorie:

1. Bram van Herk
2. Arjan van de Minkelis
3. Maarten Speksnijder

Uitslag bij de Nieuwelingen:

1. Cyriel Hoogwerff
2. Tim Verwolf