shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Robert wint Grote Prijs Advema

Op woensdagavond 23 augustus wordt alweer de 19de grote prijs gereden in de woensdagavond competitie en deze keer is het de Grote prijs Advema. Wat is het snel gegaan want we naderen alweer bijna het einde van de competitie, met nog 3 wedstrijden te gaan.

Om 19:00 mag de groep vertrekken en na de twee ronden geneutraliseerd gaat gelijk de gashendel open want er wordt meteen gedemarreerd. Het blijkt lastig om écht weg te rijden vanavond en het wordt al snel duidelijk dat er geen herhaling van de afgelopen twee wedstrijden gaat plaatsvinden, waarbij de kopgroep het peloton op een ronde zet.

De eerste helft van de wedstrijd verloopt verder relatief lekker en iedereen kan er vrij gemakkelijk bij blijven. Er wordt nooit écht lang doorgetrokken, simpelweg omdat niemand er in slaagt een groot gat te slaan. Een mooie woensdagavond, dachten velen. Maar helaas, na 40 minuten barst de koers toch écht los en gaat de sloophamer door het peloton! Als we niet weg kunnen rijden, dan rijden we het maar in stukken, dachten de hardrijders voorin. En dat lukte soms ook eventjes, maar met veel pijn en moeite -niemand bleef gespaard- komen de plukken renners toch steeds weer ternauwernood bij elkaar. Dit duurde ongeveer 20 minuten maar had voor sommigen niet veel langer moeten duren.

Dan maar een massasprint. Drie ronden voor het einde valt het weer stil. De ruggen worden nog een keer gestrekt, benen geschud en bidons aan de kant gegooid. Terwijl in de laatste ronde iedereen bezig is met een mooie plek in de groep en naar elkaar aan het kijken is, gaat Robert van der Poel ervandoor. Twee andere renners volgen, het valt even stil en er wordt weer doorgetrokken. Voor het clubhuis is het Robert die nog steeds op een mooi gat zit. Verstand op nul, gas geven en niet meer achterom kijken! En dat lukt, maar de streep had geen centimeter verder moeten liggen, want het peloton komt er nét niet overheen. Met een verschil van slechts enkele honderdsten van seconden wint Robert dus de Grote Prijs Advema.

Uitslag bij de A Categorie:

1. Robert van der Poel
2. Niels Tenniglo
3. Mike Kruijthof

Uitslag bij de Nieuwelingen:

1. Mees Bassa